СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Общинските съветници на БСП – Смолян ще дарят част от възнагражденията си на МБАЛ „Братан Шукеров“

Общинските съветници на БСП – Смолян ще дарят част от възнагражденията си на МБАЛ „Братан Шукеров“

Смолян. Във връзка с обявяването на извънредно положение в България от 13 март 2020 г., свързано с COVID-19, общинските съветници от групата на БСП – Смолян взеха решение да дарят възнагражденията си за януари и февруари 2020 година за закупуване на консумативи, дезинфектанти, тестове и апаратура за МБАЛ „Братан Шукеров“ АД. Те депозираха декларации в общината, с които изразиха же...

10 Април 2020 | 17:29 | Агенция "Фокус"

81-годишен мъж дари 250 лева от пенсията си на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен

81-годишен мъж дари 250 лева от пенсията си на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен

Сливен. 81-годишният пенсионер Възкресий Киров Петров дари 250 лева от пенсията си на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен. Това съобщи изпълнителният директор на болницата д-р Васислав Петров. "Освен това, група роми от най-бедната част на квартал "Надежда" са събрали 250 лева и ги дариха на болницата, което се случва за първи път. За мен тези две дарения са особено трогателни и показателни за доброто, което носи всеки един от нас, независимо от етнос, религия, възраст и социално положение", каза д-р Петров. Той благодари на всички граждани, фирми и организации, които в извънредната ситуация даряват средства и консумативи за борба с коронавируса. Към момента болницата е снабдена с маски, очила, костюми, престилки. Част от тях са закупени със собствени средства, а другите са предоставени от дарители. Дарителската акция продължава.

10 Април 2020 | 10:23 | Агенция "Фокус"

Продължава дарителската кампания на ГЕРБ в Стара Загора

Продължава дарителската кампания на ГЕРБ в Стара Загора

Стара Загора. След като преди дни структурата на ГЕРБ в Стара Загора дари 9 компютъра за учениците в града, днес бяха дарени още 27 компютъра. Това съобщиха от пресцентъра на партията. В закупуването на устройствата се включи и народният представител Радостин Танев. „Нека всеки, който има възможност, да бъде полезен и да подари работещ компютър, лаптоп или таблет на нуждаещо се семейство, защото образованието на нашите деца е основата на тяхното по-добро бъдеще, а не всяко семейство има възможност да осигури условия на децата си за онлайн форма на обучение“, призовава общинският съветник от ГЕРБ в Стара Загора Николай Диков. „Откликнах сърдечно на призива, защото в този момент хората, нямащи възможност да осигурят на децата си необходимите устройства, изпитват не само неудобство, но и затруднение при целия учебен процес” – сподели Радостин Танев. Компютрите ще бъдат разпределени според информация както на Община Стара Загора, получена от директори на училища, така и чрез съгласуване с Дирекция „Социално подпомагане”. Устройствата ще бъдат подготвени за работа от началника на отдел „Административно и информационно обслужване” на Общинска администрация инж. Атанас Пашов.

10 Април 2020 | 09:45 | Агенция "Фокус"

Народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева дари хранителни продукти и предпазни маски

Народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева дари хранителни продукти и предпазни маски

Благоевград. Народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева дари хранителни продукти и предпазни маски от най-висок клас на нуждаещи се жители от община Благоевград и на БЧК, които се ангажираха да предоставят пакетите на хора, които са останали без работа поради пандемията заради коронавируса и не ползват социални услуги. Това съобщиха от ПП ГЕРБ. В пакетите има хранителни продукти от първа необходимост, варива, макаронени изделия, олио и др. Заедно с хранителните продукти и предпазните маски Даниела Савеклиева бе подготвила и полезен списък с информация как да се предпазим от инфекция с коронавирус.

9 Април 2020 | 09:32 | Агенция "Фокус"