НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 14:28


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Рекордно ниско ниво на кражби се отчита през туристически сезон 2019 в Слънчев бряг благодарение на ефективната система за видеонаблюдение и охрана

Рекордно ниско ниво на кражби се отчита през туристически сезон 2019 в Слънчев бряг благодарение на ефективната система за видеонаблюдение и охрана

18 Октомври 2019 | 13:46 | Агенция "Фокус"
Бургас. Златко Димитров, изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ АД, представи темата „Ефективна система за видеонаблюдение и охрана в Слънчев бряг“ в рамките на Третата национална конференция SMARTOURISM.BG. Това съобщиха от пресцентъра на „Слънчев бряг“ АД. В конференцията взеха участие и представители на държавни и общински институции с интереси в сферата на туризма, университети, технологични компании, туристически бизнес и професионални организации. Събитието се проведе на 17 и 18 октомври 2019 г. под патронажа на Министерството на туризма в партньорство с Община Бургас.
„През последните 4 години основният приоритет и инвестиции от страна на „Слънчев бряг“ АД са в системи за ефективно видеонаблюдение и охрана на комплекса по време на активния туристически сезон. Над 300 камери покриват 80% от територията на най-големия комплекс у нас и улесняват работата на полицията при разследване и разкриване на нередности.“, заяви Златко Димитров.
„През сезон 2019 отчитаме рекордно ниско ниво на кражби в Слънчев бряг. Това е и благодарение на ефективната система за видеонаблюдение и охрана, внедрена от „Слънчев бряг“ АД“, заяви Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР в Бургас.
В рамките на презентацията си г-н Димитров сподели, че в Слънчев бряг зона Изток функционират над 300 камери за видеонаблюдение, които обезпечават 4 лъча:
- Лъч 1: по ул. „Първа“, кръговото на Несебър до разклонението на кръстовище „Емона“, както и на всеки вход и изход (КПП);
- Лъч 2: Крайбрежна алея – от х-л Синя перла до х-л Хелена;
- Лъч 3: Пешеходна алея до х-л Кубан;
- Лъч 4: Южна част на Слънчев бряг – Лазур, х-л Европа, х-л Несебър, Станция Министерски съвет КПП и моста на р. Хаджийска.
Изградена е система за разпознаване на регистрационните номера на превозните средства, която следи движението на всяко МПС от влизането до изхода от комплекса. Направени са инвестиции в система за охрана и видео наблюдение, като за 2019 г. разходите за командировани полицаи са 166 935 лв., а за периода 2015-2019 г. възлизат общо на 940 391 лв. За физическата охрана на 8 КПП са инвестирани 162 515 лв., а за периода 2015-2019 г. сумата е 570 367 лв. Инвестицията в система за видео наблюдение за периода 2015-2019 е 95 957 лв.
Дружеството е отделило средства и за изграждането на ново улично осветление по Крайбрежна алея Слънчев бряг. През 2019 г. е монтирано ново LED осветление на стойност 50 000 лв. по цялата продължителност на крайбрежната алея в Слънчев бряг. Това осигурява както комфорт за туристите, така и е ключово за работата на органите на реда и за ефективността на видеонаблюдението в комплекса.
„Време е да спрем да бъдем само реактивни в моментите на криза, а да станем проактивни и да успяваме да се подготвим за реакция още при първите сигнали за предстоящи проблеми в туристически сезон. Вярвам, че туристическият бизнес на територията на община Несебър е много опитен, в годините на криза показа, че е гъвкав и може да се справя.“, коментира още Златко Димитров, в отговор на въпрос за проблемите в сектора предвид фалита на Thomas Cook и последствия от него за бранша.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Радко Петров, организатор на състезанието „Писта Бургас“: Най-важна за нас е безопасността на зрителите

Радко Петров, организатор на състезанието „Писта Бургас“: Най-важна за нас е безопасността на зрителите

18 Октомври 2019 | 13:34 | Агенция "Фокус"
Бургас. Най-важна за нас е безопасността на зрителите. Това каза по време на пресконференция във връзка с провеждането на традиционното рали „Писта Бургас“ Радко Петров, организатор на състезанието и председател на Автомобилен клуб "Вромос“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. По думите му всяка година Община Бургас съдейства на организаторите, като им осигурява микробус, с който да бъдат превозени зрителите между сериите на състезанието. „Ние сме може би единствените организатори, които са създали такива зони за зрителите. Те може би не са най-удобните, но са възможно най-безопасните места, които можем да осигурим за тях. За нас – организаторите, най-важно е всички е да се приберат живи и здрави след края на състезанието. Правим всичко възможно това да се случи, защото то ще бъде успешно единствено тогава“, отбеляза Петров. Той добави, че „Писта Бургас“ е най-посещаваната част от Националния пистов шампионат на България, както от страна на участници, така и от страна на зрители. „Благодарение на Община Бургас ние отново сме любим кръг на пилотите и на публиката. Щастливи сме, че в Бургас ще се излъчат шампионите в много от категориите. Всички изявени имена в тази дисциплина ще участват – Пламен Камбуров, който вече успя да спечели шампионска титла в планинското изкачване, Константин Маршавелов, Иван Влъчков и други“, посочи още организаторът.
Мария ПОПЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Златко Димитров, изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ АД: За нас най-важният приоритет е осигуряване сигурността на туристите

Златко Димитров, изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ АД: За нас най-важният приоритет е осигуряване сигурността на туристите

18 Октомври 2019 | 13:16 | Агенция "Фокус"
Бургас. За нас най-важният приоритет е осигуряване сигурността на туристите. Това каза пред журналисти изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров по време на Третата национална конференция SMARTOURISM.BG, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. „Ние работим изключително много както за надграждането на системата за видеонаблюдение и за охраната на курортния комплекс. Относно системата за видеонаблюдение, ние винаги се стремим да обхващаме най-конфликтните и най-напрегнатите точки в комплекса“, добави Димитров. По думите му това е свързано с провеждането на срещи с представители на Министерството на туризма и Министерството на вътрешните работи преди началото на сезона. На тези срещи се дискутира подготовката за сезона. „Важни за нас са и срещите със съответните посолства, които са силно заангажирани за сигурността на своите туристи, като и пред тях всяка година представяме мерките, които сме взели при подготовката си за настоящия туристически сезон. Тук говорим за може би най-големия туристически комплекс на Балканите, говорим и за най-много туристи, които са концентрирани на едно място“, заяви Златко Димитров.
Мария КУРТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет на Бургас: Очаква се зрителите на „Писта Бургас“ да бъдат между 15 и 20 хиляди

Д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет на Бургас: Очаква се зрителите на „Писта Бургас“ да бъдат между 15 и 20 хиляди

18 Октомври 2019 | 12:54 | Агенция "Фокус"
Бургас. Очаква се зрителите на „Писта Бургас“ да бъдат между 15 и 20 хиляди. Това каза зам.-кметът по здравеопазване, социални дейности и спорт д-р Лорис Мануелян по време на пресконференция във връзка с провеждането на традиционното рали, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. По думите му състезанието е най-атрактивното спортно събитие за града. „Зрителите няма да са само от Бургас, вероятно ще дойдат посетители от съседни и далечни области, затова апелираме гражданите да спазват всички указателни табели и инструкции на представителите на МВР. Пистата трябва да бъде абсолютно празна“, отбеляза д-р Мануелян. Той добави, че организаторите са осигурили необходимите условия за добро настроение по време на събитието – безплатен вход, безалкохолни напитки и храна. "Това е състезание, което всяка година се надгражда с нещо ново - и по отношение на организацията, и по отношение на участниците", каза още д-р Лорис Мануелян.
Мария ПОПЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Посрещнаха Пендаровски в Белград с най-високи държавни почести. 22 ноември 2019 г.
Посрещнаха Пендаровски в Белград с най-високи държавни почести. 22 ноември 2019 ...

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.