НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 19:18


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Министър Лиляна Павлова: Признателна съм на екипа на Националния дворец на културата, който през цялото Българско председателство на Съвета на ЕС работи денонощно

Министър Лиляна Павлова: Признателна съм на екипа на Националния дворец на културата, който през цялото Българско председателство на Съвета на ЕС работи денонощно

17 Юли 2018 | 20:30 | Агенция "Фокус"
София. „Признателна съм на екипа на Националния дворец на културата, който през цялото Българско председателство на Съвета на ЕС работи денонощно. Това са хората, които направиха възможно провеждането на заседанията – плавно, добре организирано, без никакъв пропуск. Благодарна съм за колегиалното отношение, за доброто партньорство, за синхрона, който беше постигнат между нас“. Това каза министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова на проведената по-рано днес среща с екипа на Националния дворец на културата, съобщиха от пресцентъра на Министерство на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.
Министър Павлова благодари лично на всеки един служител. Тя връчи почетни грамоти на изпълнителния директор на дружеството Ангел Митев и на председателя на Съвета на директорите Борислав Велков.
„Хората от НДК накараха всички, прекрачили прага на двореца, да се чувстват уютно и спокойно, те направиха така, че сградата да се превърне в символ и в дом на Българското председателство“, каза министър Павлова по време на срещата с екипа на двореца.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Лиляна Павлова: Благодаря на всеки служител на МВР за съдействието, подкрепата и ангажираността в подготовката и провеждането на Българското председателство

Министър Лиляна Павлова: Благодаря на всеки служител на МВР за съдействието, подкрепата и ангажираността в подготовката и провеждането на Българското председателство

17 Юли 2018 | 17:21 | Агенция "Фокус"
София. Министър Лиляна Павлова изрази сърдечна благодарност към състава на МВР, защитил достойно своя професионализъм по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
"Благодаря сърдечно на всеки един от служителите на вътрешното министерство за съдействието, подкрепата и ангажираността в подготовката и провеждането на първото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз 2018". С тези думи министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова се обърна към състава на МВР по време на тържествена церемония, на която тя изрази дълбокото си уважение към труда и съществения принос на МВР в успешното провеждане на председателството. Министър Павлова посочи, че през изминалите шест месеца, в които България бе начело на Съвета на Европейския съюз, заедно доказахме по безспорен начин, че сме надежден партньор, активен участник и медиатор на европейската сцена. Тя отбеляза, че голяма част от заслугата е на всички структури на МВР, които с неуморния си труд ежедневно доказваха висок професионализъм, гъвкавост и дискретност и получиха заслужена висока оценка от европейските ни партньори. По думите ѝ организацията и мерките за сигурност бяха изпълнени по начин, който не само показа отличната подготвеност на българската страна, но и допринесе за запазването на нормалното ежедневие на жителите и гостите на столицата. Министър Лиляна Павлова се спря и върху експертната работа в МВР по една от най-тежките теми в общоевропейския дневен ред, а именно темата за сигурността и миграцията. Изключителният професионализъм би доказан с факта, че именно Българското председателство успя да предложи законодателен пакет и да затвори 4 от 6 законодателни досиета, благодарение на което цялостната реформа на системата „Сигурност и миграция“ е завършена, допълни още министър Павлова. Тя изказа специална благодарност и на представителите на МВР в Брюксел, осигурили Председателството с безспорен професионализъм. Лиляна Павлова не пропусна да благодари и на семействата на служителите на МВР, подкрепили отговорната им ангажираност през тези шест месеца.
В знак на уважение за всеотдайната работа министър Лиляна Павлова връчи почетни грамоти и възпоменателни монети на министър Валентин Радев и главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.
Министър Радев също благодари на всички служители на МВР, които с блестящата си работа не допуснаха нито един инцидент по време на Председателството. Той се обърна специално и към всички, работили за Председателството на Съвета на ЕС, чието място не бе пред камерите и микрофоните, и оцени помощта им като изключително важна. С топли думи към колегите си се обърна и главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, които по думите му със своята дисциплинираност и всеотдайност не допуснаха нищо, което да опетни името на Председателството и страната ни като цяло.
Благодарствени пакети получиха директорите на главните дирекции - главен комисар Христо Терзийски, главен комисар Светлан Кичиков, главен комисар Николай Николов и главен комисар Ивайло Спиридонов. Отличени бяха и директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов, заместникът му старши комисар Антон Златанов, началникът на отдел „Специализирани полицейски сили“ комисар Радослав Стойнев, началник отдел „Охранителна полиция“ комисар Борислав Муеров и заместникът му комисар Тони Тодоров, началникът на сектор „Масови мероприятия“ главен инспектор Пламен Колев, началник сектор в отдел „Пътна полиция“ главен инспектор Любомир Костадинов. Отличия получиха още директорът на дирекция „Жандармерия“ старши комисар Красимир Добрев, директорът на СОБТ командир Георги Гайков и Младен Петров, директор на Дирекция „Комуникационни и информационни системи“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Лиляна Павлова ще награди ръководството на МВР за приноса му в успешното провеждане на Българското председателство на Съвета на ЕС

Министър Лиляна Павлова ще награди ръководството на МВР за приноса му в успешното провеждане на Българското председателство на Съвета на ЕС

17 Юли 2018 | 09:04 | Агенция "Фокус"
София. От 13.30 часа днес в сградата на Министерството на вътрешните работи ще се състои тържествена церемония, на която министър Лиляна Павлова ще награди политическото и професионално ръководство на МВР за съществен принос в успешното провеждане на Българското председателство на Съвета на ЕС. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Приеха Глобалния пакт на ООН за миграцията. 10 декември 2018 г.
Приеха Глобалния пакт на ООН за миграцията. 10 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.