НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 13:15

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Подписано е споразумение между България и Азербайджан за откриването на директна въздушна връзка между Баку и София

Подписано е споразумение между България и Азербайджан за откриването на директна въздушна връзка между Баку и София

28 Ноември 2017 | 16:57 | Агенция "Фокус"
София. В рамките на официалното посещение на президента Румен Радев в Азербайджан в периода 12 - 14 октомври 2017 г. по време на срещата между президента на Азербайджан Н. Пр. Илхам Алиев и президента на България Н. Пр. Румен Радев е постигнато споразумение относно откриването на директна въздушна връзка между Баку и София. Това съобщиха от пресцентъра на Посолството на Азербайджан. Директните самолетни полети Баку - София - Баку ще се осъществяват от 16 януари 2018 г. от азербайджанската ниcкотарифна авиокомпания “Buta Airways”, дъщерна компания на националния превозвач Азербайджански авиолинии (AZAL). Върху логото на компанията е митичната свещена птица симург, изобразена във формата на традиционния азербайджански орнамент бута, който символизира огъня.
Като намалява разстоянието между Баку и София, този полет ще изиграе важна роля за свързването на хора, идеи, стоки и услуги между нашите държави и по този начин ще допринесе за развитието на бизнес и икономическите връзки. Директните полети ще служат за цел да популяризират туризма и да увеличат броя на азербайджанските туристи, които избират България като нова туристическа дестинация и обратно. Фактически България е първата дестинация в Европейския съюз, където “Buta Airways” ще осъществи първия си директен полет. Също така е символично, че “Buta Airways” е първия ниcкотарифна авиокомпания извън Европейския съюз, пътуващ до София.
На 7 декември 2017 г. - Международния ден на гражданската авиация, от 12.00 часа в зала „София Гранд“ в хотел „Маринелa” (бул. „Джеймс Баучер“ №100) ще се проведе презентация за представяне на директната въздушна връзка Баку - София и туристическия потенциал на Азербайджан в България, да се запознае с местни туристически агенции и туристически оператори и да им представи възможностите, които предоставя откриващия се директен полет. На събитието ще бъде представена презентация относно директната въздушна връзка Баку - София и презентация относно туристическия потенциал на Азербайджан, последвана от възможността да се създадат контакти с азербайджанските колеги.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Владимир Путин пристигна на изненадващо посещение в руската база в Латакия, Сирия. 11 декември 2017 г.
Владимир Путин пристигна на изненадващо посещение в руската база в Латакия, Сири...

ВИДЕО
Наводненията в Гърция взеха жертви
Наводненията в Гърция взеха жертви
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2017 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.