НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:37


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Ден за размисъл е обявен в 8 населени места в страната преди провеждането на частични кметски избори

Ден за размисъл е обявен в 8 населени места в страната преди провеждането на частични кметски избори

17 Февруари 2018 | 07:59 | Агенция "Фокус"
София. Ден за размисъл е обявен в 8 населени места в страната преди провеждането на частични кметски избори. Двама са кандидатите за кметското място в село Звиница, община Кърджали, област Кърджали . Там един срещу друг се изправят издигнатият отстранения от кметския пост Ниязи Назим Вели от ДПС и кандидатът на ПП ГЕРБ Махмуд Сюлейман Юсеин. Изборите бяха насрочени, след като през септември миналата година Общинската избирателна комисия прекрати пълномощията на Ниязи Вели заради това, че кметът не бе прекратил участието си в търговска фирма. 866 души в кметството имат право на глас на частичните местни избори. В деня на изборите ще бъде разкрита една Секционна избирателна комисия (СИК), като няма да има сформирани подвижни секции.
Доскорошният кмет на село Енчец, община Кърджали, област Кърджали Юксел Якуб Бекир от ДПС е единственият кандидат за кметския пост в населеното място. До изборите в село Енчец се стигна, след като на 14 ноември 2017 г. Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на избрания през 2015 г. кмет заради това, че Бекир не е прекратил дейността си на едноличен търговец след встъпването му в длъжност. 942 лица имат право на глас на частичните местни избори в кметството. На територията на кметството има разкрита една Секционна избирателна комисия (СИК).
Частични избори ще има и в село Средище, община Кайнарджа, област Силистра. В надпреварата за кметския пост ще участват четирима кандидати - Гошо Иванов Манов от ГЕРБ, Бинназ Зубейдинова Мехмедова от ПП „ВОЛЯ”, Дженгис Мехмед Адем от ДПС и Руждин Фаиков Селимов от „ВМРО- Българско национално движение”. Изборите в населеното място бяха насрочени, след като на 3 август 2017 г. кметът Бейзат Исмаилов Мустафов подаде оставка. С право на глас в населеното място са около 1100 души. Поръчаният брой бюлетини е 1300. В деня на вота ще функционират две секционни избирателни комисии.
Жителите на село Брест, община Гулянци, област Плевен също ще избират кмет. Там кандидатите за кметския пост са трима - Цецо Първанов Луканов от ПП ГЕРБ, Мирослав Петров Кръстев от БСП и Михаил Кирилов Георгиев от ВМРО.
1842 избиратели ще могат гласуват на частичните местни избори в гулянското село. Общо четири са разкритите секции на територията на селото. Едната от тях е подвижна, като за нея има подадени 19 заявления. До изборите в селото се стигна, след като кметът Любомир Божинов подаде оставката си през септември миналата година поради лични причини.
Кметски избори ще се проведат и в село Любенец, община Нова Загора, област Сливен. В изборната надпревара ще участват издигнатата от ПП ГЕРБ Мария Вълчева Петкова и кандидатът на ПП „АТАКА“ Стоян Иванов Стоянов. 320 са избирателите в Любенец. Изборите в селото бяха насрочени, след като Общинската избирателна комисия прекрати правомощията на кмета Драгомир Цонев заради влязла в сила присъда за нанесен побой.
Двама са кандидатите за кметския пост в село Кочово, община Велики Преслав, област Шумен. Там един срещу друг ще се изправят Гюсюм Апти Хаджъ, издигната от ДПС, и Ангел Делев Ангелов – независим кандидат издигнат от инициативен комитет. Бившият кмет на населеното място Кенан Мустанов Ибрямов почина при автомобилна катастрофа на 3 ноември миналата година и това доведе до предсрочните избори. В деня на вота в селото ще функционира една секционна избирателна комисия. По списъчен състав избирателите в населеното място са 603.
Кметски избори ще се проведат и в село Градешница, община Криводол, област Враца. Там в кметската надпревара ще участват Любомир Иванов Младенов от ПП ГЕРБ, Цветана Петкова Божинова от БСП, Борислав Петров Борисов от ПП „Синьо Единство“, Емил Найденов Петров от ПП ВМРО и Ивайло Георгиев Кирилов от ДПС. До частичния вот в селото се стигна, след като кметът Магдалин Сълков подаде оставка миналия ноември. 460 са избирателите, които имат право на глас на частичните избори. В населеното място ще бъдат открити една постоянна и една подвижна секции. Пакизе Хасанова Мехмедова от ПП ГЕРБ и Исмаил Хасанов Мехмедов от ДПС ще се изправят един срещу друг в битката за кметския пост в село Кестеново, община Омуртаг, област Търговище. Изборите в населеното място бяха насрочени, след като пълномощията на кмета Фикрет Мустафов Расимов бяха предсрочно прекратени заради влязла в сила присъда.
С право на глас в населеното място са около 240 души. В деня на вота избирателите ще могат да упражняват правото си на глас в една секция.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Среща на министър-председателите на Вишеградската четворка с австрийския канцлер Себастиан Курц. 21 юни 2018 година
Среща на министър-председателите на Вишеградската четворка с австрийския канцлер...

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.