НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 00:18


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Слав Славов: Човек трябва да се качи високо в планината, за да се обнови и пречисти

Слав Славов: Човек трябва да се качи високо в планината, за да се обнови и пречисти

11 Юли 2019 | 17:13 | Агенция "Фокус"
София. Човек трябва да се качи високо в планината, за да се обнови и пречисти. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ председателят на Бялото Братство Слав Славов у нас по повод навършването на 155 години от рождението на Учителя Петър Дънов. Той отбеляза, че събиранията, които се правят всяка година от членовете на Бялото Братство в Рила планина са свързани с блаженството и духовното. „Човек трябва да се качи нависоко за да се преобрази. На 19-ти август, знаете, че на този ден Христос се е преобразил за своите ученици и дрехите му са станали чисто бели като сняг“, припомни Славов. „С целия този символизъм хората се качват в планината, за да може да се обновят и пречистят и да видят онези велики символи, които се крият горе в планината. Те са сложени като едно голямо богатство, да видят високите върхове и чистите извори, да бъдат като тях – даващи, щедри и да имат като емблема белия цвят, който е символ на чистотата и щедростта“, добави той.
Председателят на Бялото Братство у нас отбеляза, че не разполага с информация колко са членовете на сдружението, защото сред тях не се води никаква статистика. „Нямаме членска карта. Общуването между хората е абсолютно свободно, затова всички тези хора, които носят светли умове, топли сърца и силна воля, са призвани и чувстват една потребност да бъдат полезни на себе си и обществото. Тези хора са част от Бялото Братство“, поясни още Славов.

Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”


Даяна ДЮЛГЕРОВАОтвори в нов прозорец
прочети затвори

Слав Славов: Делегации от над 40 държави пристигат в България по повод годишнината от рождението на Учителя Петър Дънов

Слав Славов: Делегации от над 40 държави пристигат в България по повод годишнината от рождението на Учителя Петър Дънов

11 Юли 2019 | 16:00 | Агенция "Фокус"
София. Делегации от над 40 държави пристигат в България по повод годишнината от рождението на Учителя Петър Дънов. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ председателят на Бялото Братство у нас Слав Славов по повод навършването на 155 години от рождението на Учителя Петър Дънов. „Заради тази годишнина са дошли хора от цял свят, може би от над 40 държави, с едно представителство от певчески хор и цяла делегация, за да се докоснат до мястото, където той е роден и да могат да пият от извора на това учение, което е оставено за ползване на българите“, посочи Слав Славов.
По думите му ние сме наследници на изключително богато творчество от лекции, беседи и музикални произведения, оставени от Учителя Дънов. „Значението на всичко това, с което разполага българският народ, е толкова голямо и се надяваме един ден да бъде осъзнато и да влезе пълноводно във всички сфери на нашия социален, политически и личен живот“, коментира председателят на Бялото Братство. Според него това, че хора от цял светя идват у нас навръх рождената дата на Дънов показва един почит и уважение. „В България често се случва така, че първо трябва да ни уважат от чужбина и след това да погледнем и да осъзнаем значението и смисъла на поговорката „Вода гази, жаден ходи“. Много от социалните и личните въпроси на човечеството са скрити вътре в беседите и лекциите на Учителя. Там са дадени много ключове, които хората могат да намерят“, подчерта Слав Славов. Той уточни, че членовете на делегациите, които пристигат в страната ще изнасят концерти в София и Варна. „Те идват тук да се приобщят към тази велика идея. Това учение не е само за българите. Книгите му са преведени на 5-те континента и на много, много езици“, добави той.
„Преди няколко дни имахме едно представяне с тези наши гости и те разказвайки за разпространението на идеите и нашата музика, която е част от българската култура, защото Петър Дънов е един от най-превежданите автори по света, показаха покъртителни кадри от сърцето на Африка – Конго, където местните жители пеят на български език една от песните, които е оставил Учителят Петър Дънов. Това за нас беше изключително трогателно“, разказа още Славов.

Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”


Даяна ДЮЛГЕРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Президентът на Сирия Башар Асад посети правителствените сили в Идлиб. 22 октомври 2019 г.
Президентът на Сирия Башар Асад посети правителствените сили в Идлиб. 22 октомвр...

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.