Арсенал посреща Байерн Мюнхен в първия 1/4-финал от Шампионска лига. Той ще се проведе на стадион "Емирейтс", а началният час е 22:00 часа. Реваншът е следващата сряда по същото време.

"Артилеристите" минаха през Порто на 1/8-финалите след дузпи в Лондон и общ резултат 1:1 от двата мача. Успоредно с това германският първенец взе превес над Лацио - загуба с 0:1 в Рим и победа с 3:0 на "Алианц Арена".

За последно англичаните бяха в Шампионска лига през 2016/2017. Тогава на 1/8-финалите те претърпяха две поражения с по 1:5 именно от Байерн. В груповата фаза сезон преди това баварците отново спечелиха с 5:1, а преди това отстъпиха с 0:2 навън.

Арсенал е първи във временното класиране на Премиър лийг със 71 точки. Толкова има и Ливърпул, но възпитаниците на Микел Артета са с по-добра голова разлика. Единственият извън сметките за днес е бранителят Юриен Тимбер. Той продължава да се възстановява от дълготрайна контузия в коляното, но вече тренира.

Байерн ще загуби титлата в Германия за първи път от сезон 2011/2012. Отборът на Томас Тухел е втори в Бундеслигата, на 16 точки зад водача Байер Леверкузен. Преди 3 дни баварците бяха надиграни с 2:3 от новака Хайденхайм. За Англия за отлетяха единствено Саша Бой и Буна Сар.