Манчестър Сити победи като домакин Реал (Мадрид) с 4:0 в мач-реванш от полуфиналите в Шампионска лига. В първия мач двама отбора завършиха наравно 1:1. Така с общ резултат от двата мача 5:1 Манчестър Сити се класира за финала на най-престижния клубен турнир в света, детронирайки актуалният носител на трофея.

Тимът от Манчестър продължава уверено да преследва този сезон требъл. Играчите на Хосеп Гуардиола са на финали в Шампионска лига и Купата на Англия, и са съвсем близо до титлата във Висшата лига.

В Манчестър шампионът на Англия се разправи с Реал, като четирите гола във вратата на Тибо Куртоа бяха най-малкото, с което гостите се отърваха. Белгийският страж спаси тима си от далеч по-тежка загуба, като на три пъти с феноменални намеси запази вратата си.

Най-добрата възможност за Реал пропусна Тони Кроос в средата на първата част, след като негов топовен изстрел срещна напречната греда.

Манчестър Сити започна по-активно мача, като в 23-ата минута Бернардо Силва се възползва от грешка на неориентирания Едуардо Камавинга и откри резултата.

В 37-ата минута отново Бернардо Силва бе точен за 2:0 за домакините.

След почивката Реал опита да се върне в мача, активизирайки играта си, но футоблистите на Карло Анчелоти така и не успяха да стигнат до нищо смислено пред вратата на домакините.

В 76-ата минута Манчестър Сити увеличи преднината си, след като Едер Милитао си вкара автогол за 3:0.

Крайното 4:0 оформи аржентинецът Хулиан Алварес в добавеното време на двубоя.

На 10 юни в Истанбул Манчестър Сити ще играе за трофея срещу италианския Интер.