Треньорът на английския шампион Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола коментира шансовете на тима да спечели този сезон Шампионска лига.

Утре тимън ан аиспанския наставник приема един от фаворитите за трофея през този сезон - Байерн (Мюнхен) в първи четвъртфинален сблъсък.

При краен успех на Сити в турнира, то това ще бъде първа титла за Гуардиола от тази надпревара от 2016-а година когато ликува като мениджър на Барселона.

"Искаме да опитаме. Чест е да бъдем тук и да играем срещу елитен противник като Байерн. Щастлив съм, че съм тук", заяви Гуардиола.

"Не приемаме нищо за даденост. Трябва да покажем желание и да играем на ниво. Когато бях назначен преди седем години, хората ме питат същото всеки сезон. Това е разбираемо.

Опитваме да спечелим всяка година, но отборите, срещу които се изправяме също са класни и искат да побеждават", добави оше той.

През 2021-а година Гуардиола и Сити паднаха от Челси във финала на турнира точно по времето на Томас Тухел като треньор на лондончани.

"Бях тъжен, но поздравих Томас и Челси за победата. Случи се. Преди месец преглеждах мача и не беше толкова зле, колкото си мислех. Беше оспорван двубой, както винаги срещу Челси в онзи период. Забравили сме го и ще опитаме отново", заяви още Гуардиола.