Треньорът на италианския гранд Наполи - Лучано Спалети беше много доволен от историческото класиране на тима си за четвъртфиналите в Шампионска лига.

Неаполитанци спечелиха първия мач с Айнтрахт (Франкфурт) с 2:0 в Германия, а на реванша, игран в Неапол снощи, надделяха с 3:0 и стигнаха "Топ 8" в турнира.

"Това е невероятен резултат, ще му се насладим с нашите фенове. Сега е важно да запазим същото отношение, което показахме тази вечер. Макар в началото да не бяхме на обичайното ниво, след това успяхме да направим правилните движения и не дадохме почти нищо на съперника ни. Запазихме ясно съзнание. Ако това е първо достигане до 1/4-финал в историята на Наполи, значи това е страхотно постижение", заяви Спалети.

Спалети коментира и изказването на треньора на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола, че Наполи са най-силният клуб в Европа в момента.

"Не се чувствам горд, не чувствам нищо. Знам, че във футбола всеки се опитва да постави другия под напрежение. Дали Наполи е пред Манчестър Сити? След като те могат да похарчат 900 милиона, а ние само 9, значи има причина за това. Това е игра с надграждане, така че те могат да ни отстранят", добави още той.