14-кратният носител на трофея в Шампионска лига Реал Мадрид се класира за ¼-финалите на надпреварата след победа с 1:0 над Ливърпул в 1/8-финалния реванш, игран на "Сантиаго Бернабеу“. Макар възпитаниците на Карло Анчелоти да превъзхождаха съперниците си през цялото време и да създадоха достатъчно възможности за гол, добрите намеси от вратаря на гостите Алисон Бекер ограничиха "кралския клуб“ от по-изразителен успех. Реал продължава напред с общ резултат 6:2, след като спечели първия двубой с 5:2 на "Анфийлд“. Жребият за ¼-финалите е в петък от 13:00 часа.

В 11-та минута Тони Кроос изстреля топката фронтално срещу вратата с левия крак от воле, но Алисон улови. Две минути по-късно Рюдигер засече центриране на Тони Кроос от дясното крило с глава, продължи пътя на топката към Винисиус в малкото наказателно поле, но ударът му от непосредствена близост бе спасен от дясната ръка на Алисон. В 20-та минута Начо подаде към Едуардо Камавинга, който шутира с левия крак от около 25 метра, но разтресе напречната греда след намеса на Алисон Бекер. 120 секунди след това Лука Модрич опита подобен изстрел с десния крак към горния десен ъгъл, ала в аут.

В 31-та минута Дарвин Нунес успя да надскочи персоналната си опека след центриране на Фабиньо, но ударът му с глава бе слаб и в Куртоа. Две минути по-късно Нунес се измъкна от Карвахал и потърси долния ляв ъгъл, но Куртоа се намеси решително.

В 35-та минута Винисиус Жуниор преодоля Трент Александър-Арнолд, но шутът му се озова в ръцете на Алисон.

В ответната атака Коди Гакпо пробва да изненада в близкия ъгъл Куртоа, но белгиецът внимаваше и отрази опасността.

В 53-та минута Реал отне кълбото в противниковата половина, Валверде бе изведен сам зад защитата, но шутът му по земя без спрян от Алисон. 10 минути след това Лука Модрич центрира от левия фланг, Федерико Валверде се извиси над Андрю Робъртсън, но топката мина над вратата. В 69-та минута Винисиус навлезе от лявото крило навътре, пусна хитро подаване по земя към Бензема в наказателното поле, ала изстрелът на французина бе над целта. В 76-та минута Даниел Карвахал опита да изненада Алисон с удар без подготовка, но вдясно от очертанията.

Логичното се случи в 78-та минута, когато Винисиус не успя да овладее топката в наказателното поле, падна на земята, но успя да подаде вдясно на непокрития Бензема, който с десния крак по земя преодоля Алисон Бекер.

В 83-та минута Хари Елиът пробва късмета си от около 15 метра, ала Куртоа улови без проблем.