Реал Мадрид приема Манчестър Сити в първия 1/4-финал от Шампионска лига. Той ще е на стадион "Сантиаго Бернабеу" от 22:00 часа. Реваншът е следващата сряда по същото време.

Домакините преодоляха в предишната фаза РБ Лайпциг с общ резултат 2:1. "Гражданите" се справиха в същото време с Копенхаген след два успеха с по 3:1.

Двата отбора се срещат за трета поредна година от последните 4 сезона. През 2019/2020 на 1/8-финалите англичаните продължиха напред след 2:1 навън и вкъщи. В полуфиналите през 2022 Сити спечели с 4:3 у дома, а реваншът бе за испанците - 3:1 и те достигнаха финала. Миналият сезон отново във финалната четворка възпитаниците на Пеп Гуардиола надиграха съперника си - 1:1 в Мадрид и 4:0 в Манчестър.

В момента 14-кратният носител на трофея е убедителен водач в Ла Лига със 75 точки, на 8 пред втория Барселона. Съставът на Карло Анчелоти бе 9 дни без официален двубой, тъй като през уикенда бе финалът за Купата на Краля между Атлетик Билбао и Майорка, като нямаше кръг в първенството. "Лос бланкос" ще е без трайно контузените Тибо Куртоа и Дейвид Алаба.

Манчестър Сити е трети във временното подреждане на Премиър лийг със 70 точки, на една зад Арсенал и Ливърпул. Преди 3 дни "гражданите" надвиха навън Кристъл Палас с 4:2. За Испания не отпътуваха Кайл Уокър и Нейтън Аке, които са с травми. Йошко Гвардиол е в групата, но е под въпрос до последно.