Отборът на Реал Мадрид спечели първия четвъртфинал от Шампионската лига. Актуалният европейски шампион победи гостуващия тим на Челси с 2:0 на "Сантяго Бернабеу".

Успехът бе напълно заслужен за "белия балет". Играчите на Карло Анчелоти доминираха от първата до последната минута и единствено добрите намеси на Кепа запазиха минималните шансове на лондончани.

Мадридчани откриха резултата в 22', когато Дани Карвахал изведе чудесно по въздух на стрелкова позиция Винисиус Жуниор. Бразилецът отправи изстрел от близко разстояние, но Кепа успя да спаси и да отбие топката в краката на Карим Бензема, който нямаше как да сбърка на празна врата.

Възпитаниците на Франк Лампард също имаха добри положения, но бившият вратар на "сините" Тибо Куртоа се отличи с няколко добри спасявания.

Положението за гостите стана плачевно в 59', когато Бен Чилуел бе изгонен с директен червен картон заради спиране на обещаваща атака на Реал. Испанците още повече се втурнаха в атаки и вторият гол не закъсня. Три минути след като се появи в игра Марко Асенсио се разписа след асистенция на Винисиус.

Реваншът в Лондон ще се проведе във вторник, 18.04.