Първенецът на Англия Манчестър Сити се класира за ¼-финалите в Шампионска лига. Възпитаниците на Хосеп Гуардиола спечелиха със 7:0 като домакини срещу РБ Лайпциг и с общ резултат 8:1 продължават към следващата фаза. Норвежкият нападател на "гражданите“ Ерлинг Холанд вкара 5 попадения, с което головата му сметка в надпреварата набъбна до 33 в 25 мача. Постижението ще се помни и с факта, че 22-годишният стрелец достига най-бързо 30 гола в състезанието, оставяйки зад себе си Килиан Мбапе, Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

В третата минута Кевин де Бройне центрира от дясното крило в наказателното поле, Илкай Гюндоган засече от ждроп, но над вратата. 8 минути след това Ерлинг Холанд бе изведен с дълго подаване от Нейтън Аке между двамата централни бранители, но ударът му бе спасен от Янис Бласвих. В 16-та минута Джак Грийлиш се добра до топката в пеналтерията след разбъркване и потърси горния ляв ъгъл, но рикошет я извади в ъглов удар, който не доведе до нова опасност. 4 минути по-късно главният съдия Славко Винчич даде дузпа за домакините след преразглеждане с ВАР заради игра с ръка на Хендрикс в наказателното поле. Ерлинг Холанд пое отговорността на изпълнението и откри резултата със силен изстрел в долния ляв ъгъл за 1:0. В 24-та минута Кевин де Бройне удари напречната греда след мощен шут, а при добавката Холанд удвои с глава от непосредствена близост.

В 30-та минута Айдара засече в пеналтерията центриране от свободен удар, но слабо и в ръцете на Едерсон.

При ответната атака Ерлинг Холанд се измъкна от опеката си вляво в наказателното поле и потърси близкия ъгъл, ала Бласвих парира. В 37-та минута Гюндоган опита късмета си от далечна дистанция, но мерникът му изневери. Две минути след това отново Гюндоган се озова на стрелкова позиция, но този път в пеналтерията вдясно, ала Бласвих отново бе на висота. Във втората минута на добавеното време Рубен Диаш се извиси над всички след ъглов удар, чукна горната греда, а при добавката Холанд оформи хеттрика си - 3:0, с което вече има 31 попадения в 25 срещи от Шампионска лига.

В 49-та минута Джак Грийлиш подаде от лявото крило на Гюндоган, който от дъгата на наказателното поле финтира съперник и с левия крак стреля по земя в долния ляв ъгъл за 4:0. 5 минути по-късно Бласвих първоначално изби изстрел от близо на Холанд, но при добавката норвецежът се разписа за четвърти път - 5:0. В 57-та минута Бласвих изчисти лошо топката след ъглов удар, а Ерлинг Холанд бе на точното място в точното време, за да покачи на 6:0. 5 минути след това нападателят бе заменен от Хулиан Алварес.

В 79-та минута Андре Силва стреля с левия крак към десния ъгъл, но малко встрани от целта.

В 82-та минута Аканджи отправи удар с глава към вратата, но той бе слаб и Бласвих улови. В последните секунди на двубоя Кевин де Бройне оформи крайното 7:0 с фирмено изпълнение в левия ъгъл, благодарение на асистенция от Марез.