Суперзвездата на Пари Сен Жермен - Килиан Мбапе коментира поражението на тима от Борусия Дортмунд (0:1) в реванша от полуфиналите на Шампионска лига.

"Трябваше да вкараме. Имахме своите моменти, но когато не отбелязваш и не си ефективен, е трудно да стигнеш до следващия кръг. Отборът ни даде много на терена, като се опита да накара всички по трибуните да се гордеят. Не беше достатъчно. Ще трябва да продължим да работим, защото все още имаме финал за Купата на Франция (25 май, срещу Лион). Сезонът не свършва, защото Купата на Франция е важна цел.

Опитах се да помогна на отбора си с каквото мога. Не беше достатъчно. Когато говорим за ефективност в наказателното поле, смятам, че аз съм първата цел. Аз съм човекът, който трябва да вкарва голове и да бъде решителен. Когато всичко работи, вземам цялата светлина; когато не работи, трябва да взема цялата сянка. Няма проблем с това. Първият, който трябваше да вкара тази вечер, бях аз. Сега това е минало, ще трябва да се примирим с него, независимо дали става въпрос за мен или отбора“, каза Мбапе, цитиран от L'Equipe.

Борусия спечели с общ резултат (1:0 и 1:0) и така стигна до финала на Шампионската лига, където ще срещне победителя от мача Реал Мадрид - Байерн (резултат след първия мач - 2:2). Финалът е на 1 юни на митичния стадион "Уембли".