Отборът на Манчестър Сити го направи. Требълът е факт.

След като спечелиха титлата и Купата на Англия, играчите на мениджъра Хосеп Гуардиола стигнаха и до черешката – трофея в най-престижния клубен футболен турнир в света – Шампионска лига.

Във финала на турнира, в Истанбул, пред погледа на собственика на клуба шейх Мансур, Манчестър Сити победи Интер с 1:0. Златният шампионски гол реализира Родри в 68-ата минута с мощен удар от границата на наказателното поле.

Манчестър Сити не изигра двубоя по най-добрия начин и нямаше надмощието, което всички очакваха, но бе по-добрият отбор и напълно заслужено стигна до трофея.

За Хосеп Гуардиола това е трети трофей от най-престижния клубен турнир в света.

Двата тима изиграха равностойно първо полувреме, като нанесоха по четири удара към противниковите врати. Два от ударите на Манчестър Сити бяха в очертанията на вратата на Интер, а отборът от Милано записа един точен удар. Владеенето на топката бе с предимство на Манчестър Сити, а единственият ъглов удар за полувремето бе за Интер.

В 36-ата минута на мача Манчестър Сити загуби една от ключовите си фигури – Кевин де Бройне, който се контузи и бе заменен от Фил Фодън.

32-годишният белгиец не успява да доиграе втори пореден финал в Шампионска лига. Във финала през сезон 2020/21 срещу Челси Де Бройне напусна принудително в 60-ата минута на двубоя.

В самото начало на втората част и Интер загуби един от лидерите си, след като Един Джеко получи травма в 57-ата минута и бе заменен от Ромелу Лукаку.

В 68-ата минута Манчестър Сити поведе, след като Родри с шут от границата на наказателното поле препарира вратаря на Интер Онана.

От Интер реагираха веднага, като последва най-добрата възможност за тима от Милано, но Федерико Димарко удари греда. В края на мача възможност се отвори и пред Ромелу Лукаку, но влезрият несигурно в мача бразилски вратар на Манчестър Сити Едерсон спаси.

Така Манчестър Сити узакони хегемонията си не само на Острова, но и в Европа този сезон.