14-кратният европейски клубен първенец Реал Мадрид приема Челси тази вечер от 22:00 часа в първи 1/4-финал от Шампионска лига. Отборите се срещат за трети пореден сезон в надпреварата, а любопитното е, че това са и двата последни носители на трофея в състезанието. Миналата година Реал победи в Лондон с 3:1 след хеттрик на Карим Бензема. На реванша в Мадрид Челси стигна до продължения, където попадение на Бензема класира испанците на полуфиналите.

През сезон 2020/2021 “сините" отстраниха "белия балет" след 2:0 на “Стамфорд Бридж" и 1:1 в реванша, вдигайки трофея.

Формата на Реал Мадрид през сезона е противоречива. Съставът се справя чудесно в Шампионска лига, като елиминира друг английски гранд на 1/8-финалите - Ливърпул. Възпитаниците на Карло Анчелоти достигнаха и финала за Купата на краля след 4:0 на “Камп Ноу" над Барселона. 

Същевременно в първенството "лос бланкос" буксува е на13 точки от каталунците.

Карло Анчелоти ще е без контузения френски ляв краен бранител Ферлан Meнди, а Дейвид Алаба е под въпрос заради мускулна травма.

Сезонът на Челси дотук е крайно незадоволителен за амбициите на клуба. Лондончани са 11-и в Премиър лийг, което доведе до нова треньорска смяна и мениджърът Греъм Потър бе уволнен, като на негово място се завърна легендата на "сините" Франк Лампард с договор до юни. Челси няма победа в 4 поредни мача в първенството. Съставът отдавна отпадна от ФА Къп и Карабао Къп. На 1/8-финалите гостите отстраниха Борусия Дортмунд.

Франк Лампард ще е без контузените Сесар Аспиликуета и Армандо Броя, а Мейсън Маунт и Тиаго Силва са под въпрос.