Норвежката звезда на английския гранд Манчестър Сити - Ерлинг Холанд, коментира представянето си и това на отбора в снощния мач с РБ Лайпциг. 

22-годишният стрелец отбеляза 5 гола при успеха със 7:0 в реванша от осминафиналите в Шампионска лига, което помогна и за класиране напред към "Топ 8" на английския гранд.

Холанд логично беше избран за играч на мача, а освен това се превърна в най-младият играч, отбелязал поне 30 гола в най-престижния европейски клубен турнир, оставяйки след себе си мегазвездите Килиан Мбапе, Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

Холанд вече има 33 попадения в 25 мача в надпреварата.

“Горд съм, че играя в този турнир! Беше голяма вечер. Да спечелиш със 7:0 е невероятно. В момента съм като в мъгла. Спомням си, че удрях, но не помня какво си мислех. Моята суперсила е да вкарвам голове. Ако трябва да бъда честен, не мислех много какво правя - просто се опитвах да пратя топката в мрежата. Става дума за това да мислиш бързо и да се опитваш да пратиш топката на място, където няма вратар. Казах на Гуардиола след смяната, че бих исках да вкарам двоен хеттрик", заяви Холанд след мача.

Холанд отбеляза петте си гола за период от 35 минути!