Отборите Челси и Реал Мадрид се изправят тази вечер в Лондон един срещу друг от 22:00 часа, за да определят един от полуфиналистите в това издание на Шампионската лига.

"Кралският клуб" има комфортна преднина след първия мач от 2:0 с головете на Карим Бензема и Марко Асенсио. Загубата на "Сантиаго Бернабеу" беше една от четирите в последните шест мача за Челси, които за последно са печелили двубой на 11 март.

Надеждата на лондонския отбор е, че в предходната фаза на Шампионската лига вече беше осъществен един обрат - "сините" преодоляха изоставане от Борусия Дортмунд след първия мач. Челси отстрани германския тим след чиста победа именно на собствения си стадион. Това се случи под ръководството на бившия наставник Греъм Потър, а наследникът му Франк Лампард ще се надява Челси да повтори до определена степен мача си срещу Реал Мадрид в Шампионската лига, но от миналия сезон.

След първия двубой бъдещите победители в турнира отново имаха преднина от два гола, но лондончани успяха да поведат в Мадрид с 3:0. Родриго обаче прати мача в продължения, в които Карим Бензема донесе ценното попадение, а Реал Мадрид триумфира благодарение на общия резултат.