Капитанът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган призова съотборниците си да не се отпускат в 1/4-финалния реванш от Шампионска лига утре вечер срещу Байерн в Мюнхен. Първата среща приключи 3:0 за англичаните в Манчестър. Според халфа, ако домакините вкарат първи, това ще им даде стимул и причина да продължат да играят.

"Колкото повече напредваш в турнира, толкова по-гладен за спечелването му ставаш. Лично аз бях близо до триумф с купата през 2013 година с Борусия Дортмунд, а после и голяма част от настоящия състав бяхме преди две години. Не се получи обаче, заради което само се увеличи желанието ни отново да стигнем до финала и този път да вдигнем трофея", призна германецът.

"От нас зависи да не дадем възможност на Байерн да набере сила и да ни вкара първи, защото тогава ще усетят, че има за какво да продължат да играят. Най-добрият начин да се противопоставим, е да играем по нашия си стил. Нужно е да се опитаме да бъдем ефикасни. Въз основа на опита ни много добре знаем, че всичко е възможно в тази битка. В Шампионска лига има нещо специално. Отнасяме се сериозно към съперника, защото той е един от най-силните в Европа", допълни той.