Дербито между Интер и Милан ще определи първият италиански финалист в Шампионската лига от 2017 година. Тогава за последно в мача за трофея игра Ювентус, който загуби от Реал Мадрид.

"Derby della Madonnina" е тази вечер в 22:00 часа ще определи и дали трикратният победител в Шампионската лига Интер ще може да се надява на четвърти трофей.

Футболистите на Симоне Индзаги имат сериозно предимство преди реванша, след като спечелиха първия полуфинален двубой с 2:0. Ако избегне загубата, Интер ще има възможност да играе на втори финал през този сезон, след като ще защитава и трофея си от турнира за Купата на Италия.

Задачата на Милан изглежда доста сложна с оглед на това, че тимът на Стефано Пиоли е спечелил само две от последните 15 издания на "Derby della Madonnina".

Вторият най-успешен отбор в Шампионската лига ще се нуждае от наистина силно представяне довечера, за да играе финал в турнира за първи път от 2007 година. Надеждите за това са свързани най-вече с предполагаемото завръщане от контузия и на звездата Рафа Леао.