Станаха ясни всички полуфиналисти в Шампионската лига този сезон с изиграването на последните два реванша от четвъртфиналите. Манчестър Сити и Интер допълниха Реал Мадрид и Милан като най-добрите четири отбора в турнира. 

След равенствата на "Алианц Арена" и "Джузепе Меаца", УЕФА обяви програмата за полуфиналите, в които ще гледаме повторение насблъсъка от миналата година между Манчестър Сити и "Derby della Madonnina".

Сблъсъците между настоящият носител на трофея Реал и възпитаниците на Пеп Гуардиола пък ще са на на 9 и 17 май. Първият двубой е в Мадрид на "Сантиаго Бернабеу", а в реваншът домакин е Манчестър Сити.

Интер и Милан ще се изправят за първи път на полуфинал в Шампионската лига от 2003 година, когато "росонерите" продължиха напред и 18 години, след като за последно се срещнаха в най-авторитетния клубен турнир, но на четвъртфинал.

Този сезон двете дербита между миланските грандове ще се изиграят съответно на 10 и 16 май, като Милан ще се води домакин в първия мач, а Интер - във втория.