Внимавайте в Реал (Мадрид). Манчестър Сити е на 13 титли в Шампионска лига след вас, но вече ви преследваме. Ако леко позабавите темпото, ще ви догоним. Това заяви мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола, цитиран от трансферния експерт Фабрицио Романо, след като тимът му спечели Шампионска лига.

В мача за трофея в най-престижния клубен турнир в света Манчестър Сити победи Интер в Истанбул с 1:0.

Гуардиола не скри емоциите си и пред ВВС веднага след мача.

"В момента съм безкрайно уморен, но спокоен и удовлетворен – каза специалистът. – Този трофей се печели изключително трудно. Интер наистина е страхотен отбор. На почивката казах на футболистите си, че трябва да са търпеливи и да чакат точния момент. Може да падне гол в една от двете врати, може и да стигнем до равенство в редовното време. Този турнир е като хвърляне на монета. Мисля, че успехът ни бе предначертан от звездите – трофеят е за нас“.

52-годишният Гуардиола заяви още, че отборът му не е бил в най-добрата си форма за този мач.

"През сезона сме имали и далеч по-хубави мачове – призна той. – В момента нямам сили да мисля за следващия сезон, невъзможно е да го направя сега. Нужна ни е почивка. Този сезон бе прекалено дълъг и изтощителен. Ще празнуваме в хотела със семействата и приятелите си. В понеделник ще има парад в Манчестър. При такава конкуренция да стигнем до требъл е страшно трудно“.

За Гуардиола това е трети трофей като треньор в Шампионска лига, като по брой спечелени купи в най-престгижния клубен турнир в света той се изравни със Зинедин Зидан. Повече от двамата има само Карло Анчелоти – четири.