Три италиански отбора на четвъртфиналите в Шампионската лига и поне един сигурен представител на Серия А на полуфиналите. Гарантираният представител на Италия в най-добрите 4 отбора ще е ясен тази вечер след реванша между Наполи и Малан от 22:00 часа.

Предстоящият двубой на стадион "Диего Армандо Марадона" ще е третият между тези два отбора в рамките на месец април. Милан спечели гостуването си на Наполи за първенство с категоричното 4:0 и взе минимален аванс от 1:0 след първия мач в Шампионската лига.

Така тази вечер футболистите на Лучано Спалети трябва на първо време да успеят да вкарат гол във вратата на Майк Менян. След равенството на Наполи с Верона в Серия А през уикенда, двата гола във вратата на Лече от 7 април отново за първенство са единствените попадения на неаполитанците през този месец.

Виктор Осимен се завръща след контузия и след 18 минути срещу Верона, така че на него Спалети ще разчита, за да могат лидерите във Серия А да продължат и похода си в Шампионската лига, където класирането им на четвъртфиналите е историческо за клуба постижение.

Отборът на Милан може да продължи към полуфиналите и с равенство, но при победа в Неапол ще е първият тим, с три успеха в един сезон срещу Наполи от сезон 1994/1995, когато това прави Лацио.