Хосеп Гуардиола, треньор на английския шампион Манчестър Сити заяви на пресконференция преди първия полуфинален мач с Реал Мадрид в Шампионска лига, че отборът му идва в Испания, мотивиран да спечели.

Реал приема Сити днес от 22:00 часа на стадион "Сантяго Бернабеу".

Двата клуба се срещнаха в тази фаза на турнира и през миналата година. Тогава "кралският клуб" елиминира "гражданите".

"Пристигаме тук с мотивация. Начинът, по който играем, е наистина добър. Не сме тук за отмъщение, просто искаме да стигнем до финала и Реал е още едно препятствие за нас. Един ден ще спечелим титлата. Идваме тук този сезон, за да го направим. Това не се случи миналата година, защото играхме срещу Реал. Този отбор знае точно какво трябва да направи в този турнир. Знам със сигурност, че всичко ще се реши в Манчестър. За да спечелите Шампионската лига, трябва да победите най-добрите отбори. А Реал Мадрид е най-добрият тим в този турнир. Той доказа това през последните две десетилетия", заяви Гуардиола.

"Преди седем години искахме да спечелим Шампионската лига. Миналият сезон загубата беше като "краят на света", но ето ни отново тук. Да си постоянен е най-важното. Важното е, че всяка година се опитваме да ставаме все по-добри. И миналата година бяхме подготвени. Ние сме с един и същ мениджър, основно едни и същи играчи, но напълно различни са мачовете. Разликата е, че този път реваншът е у дома", добави испанецът.

"Утре ще бъде специална вечер и ще дадем всичко от себе си. Винаги ми е допадало как играем, също и тази година. Но и противниците играят силно и понякога е трудно. Утре ще трябва да се раздадем максимално, както във всички предишни мачове от тази фаза", завърши Гуардиола.