Манчестър Сити приема на собствения си стадион РБ Лайпциг в реванш от осминафиналите на Шампионската лига тази вечер в 22:00 часа. Първата среща преди три седмици завърши 1:1, а мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола каза, че е доволен от резултата и сега тимът му ще има възможност да реши сблъсъка на собствения си стадион.

Двубоят с РБ Лайпциг е първи от двата елиминационни сблъсъка, които Манчестър Сити ще играе преди паузата за националните отбори. Равенството в първата среща дава предимство на "гражданите", които търсят шесто поредно класиране на четвъртфиналите.

РБ Лайпциг бяха елиминирани именно от английски съперник в последното си участие на осминафиналите в Шампионската лига, а целта пред тях е да станат първият отбор, който да спечели мач на "Етихад" в европейските клубни турнири от Олимпик Лион през 2019 година. Повод за оптимизъм пред тимът от Германия е, че успя да вземе победи като гост Реал Сосиедад и Аталанта след равенства в първите срещи от елиминациите на Лига Европа през миналия сезон.