Стефано Пиоли, който е треньор италианския шампион Милан, беше много щастлив след успеха на своя тим над Наполи с 1:0 като домакин в първи четвъртфинал от Шампионска лига.

"Много съм щастлив, че мога да споделя тази прекрасна вечер с феновете. Историята на Милан е пълна с триумфи в Шампионската лига, но през последните години човек може само да мечтае за завръщане. Не започнахме много добре и позволихме на Наполи да ни създаде проблеми, но в крайна сметка постигнахме първата си домакинска победа срещу този отбор от три години. Още преди мача смятах, че шансовете ни за 1/2-финал са равни, като сега след мача мнението ми не се промени. Радвам се, че не загубихме фокус и бяхме готови да се жертваме, играейки без топка, позволявайки на Наполи да направи само това, което е неизбежно. Жалко, че не успяхме да вкараме втори гол, но този сблъсък тепърва има да се разрешава“, каза Пиоли, цитиран от Football Italia.

Реваншът на стадион “Диего Армандо Марадона" ще се проведе следващия вторник - 18-и април. Мачът започва в 22:00 българско време.