Мегазвездата на световния футбол Килиан Мбапе изненада футболните фенове с това, че не мисли да напуска настоящия си клуб - Пари Сен Жермен.

Френският национал, който е и нов капитан на "петлите", подписа удължаване на договора си с ПСЖ миналия май, като се обвърза с френския шампион до края на сезон 2024-25. Това спря големия интерес на Реал Мадрид към играча, който стана голмайстор на последното Световно първенство в Катар.

"Следващото ниво? Да спечеля Шампионската лига", каза Мбапе пред френската телевизионното шоу на "Франс 3" "Ту льо спор".

"Вече съм играл финал, полуфинал, четвъртфинал, осминафинал… Всичко съм направил, освен да спечеля. Това е всичко, от което имам нужда. Надявам са де стане скоро", каза нападателят. "Къде? В Пари Сен Жермен. Аз съм парижанин и имам договор тук. Значи в ПСЖ", добави той.

Килиан Мбапе иска и олимпийско злато с Франция на Игрите догодина, които ще бъдат в родния град на футболиста - Париж.

"Не знам дали ще бъда там. Но във всеки случай се надявам да бъда. Всеки знае, че мечтая да играя на Олимпийски игри. Но това не зависи от мен. Има много неща, които трябва да се обсъдят и ние ги проучваме. Но, разбира се, ще бъде мечта да играя на Олимпийски игри, още повече в Париж", завърши Килиан Мбапе.