Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола показа голямо уважение към Байерн Мюнхен преди 1/4-финалния реванш между двата състава на Шампионска лига. “Гражданите" спечелиха с 3:0 първия двубой, но каталунецът е наясно, че на “Алианц Арена" отборът му ще страда в дълги моменти от схватката. 

"Утре ще трябва да се защитаваме през повечето време, това е сигурно. Част от играта е да се отбраняваш добре и ние сме подготвени. Работих в Байерн и съм наясно с манталитета на този клуб. Те вярват, че могат да спечелят всеки мач, това е в ДНК-то на Байерн. Вярват и че са способни на обрат срещу нас", призна специалистът.

“Холанд? Той се адаптира перфектно от първия ден при нас. Отлична новина е, че ще можем да разчитаме и на Фил Фоудън. Той проведе само една тренировка, но решихме да го вземем в групата. Няма как да играе 90 минути, но е възможно да се появи през второто полувреме. Фил ще е важен не само утре, но и до края на сезона", продължи наставникът.

"Манчестър Сити е на най-високото ниво вече 6-7 години. И още сме там. Всички харесваме големите мачове като този с Байерн, предстоящия с Арсенал и полуфиналите за ФА Къп. Не се съмнявам колко много футболистите искат да спечелят всичко възможно", добави Гуардиола.