НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 11:40


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: АГ отделението в Карлово получи парите по клиничните пътеки, които бяха отказвани от РЗОК, спорът продължава в съдебната зала

Пловдив: АГ отделението в Карлово получи парите по клиничните пътеки, които бяха отказвани от РЗОК, спорът продължава в съдебната зала

2 Октомври 2018 | 12:12 | Агенция "Фокус"
Пловдив. АГ отделението в МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в Карлово получи парите по клиничните пътеки, които им бяха отказвани от РЗОК в Пловдив. Това съобщи за Радио „Фокус”- Пловдив управителят на болницата д-р Христо Пелев. „Сумата е тази, която сме изработили”, каза д-р Пелев и поясни, че не са изплатили само парите по Наредба 26, касаеща социално слабите родилки, които не са осигурени. „Но тези пари по принцип се дават малко по-късно”, добави д-р Пелев. Той поясни, че парите за 12 клинични пътеки за месеците юни, юли и август са били получени в болницата, въпреки споровете и създадените отношения на болницата с НЗОК, в частност с РЗОК.
Днес спорът продължава в съдебната зала, тъй като за 14.00 часа е насрочено делото на втора инстанция. „Напрежението при нас е голямо, тъй като те не спазват указанието. Най-вероятно и те са под напрежение и затова са решили да изплатят сумата”, каза още д-р Пелев. Засега призивите за оставка на директора на РЗОК Пловдив от тяхна страна не се оттегля.
От болницата в Карлово твърдят ,че няма да оставят нещата, защото тепърва може да се очакват още изненади, ако въпроса не се реши.
По думите на д-р Христо Пелев АГ отделението в Карловската болница работи на пълна пара. За последните два дни са се родили нови 6 бебета, а през последните три месеца новородените са 84.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: АГ отделението в Карлово все още чака пари от РЗОК по клинични пътеки, през това време проплакаха 45 бебета

Пловдив: АГ отделението в Карлово все още чака пари от РЗОК по клинични пътеки, през това време проплакаха 45 бебета

18 Септември 2018 | 14:49 | Агенция "Фокус"
Карлово. АГ отделението в Карлово все още чака пари от Районната здравно-осигурителна каса по 12-те клинични пътеки. Това съобщи за Радио „Фокус” - Пловдив управителят на МБАЛ – Карлово д-р Христо Пелев. Със свое решение РЗОК спря плащания към отделението и то бе заплашено от закриване. Благодарение на солидарния протест на жителите на града Националната здравно осигурителна каса издаде указание, според което дейността на отделението трябва да продължи. Отделението в Карлово спечели и делото, което заведе в Административния съд на първа инстанция. „Въпреки това РЗОК Пловдив изчаква решението на съда на втора инстанция, след обжалване, и чак тогава щели да вземат решение как да изплатят парите, което не им прави чест”, коментира д-р Пелев. По думите му те не изпълняват указанието на висшестоящия орган.
През това време в Акушеро-гинекологичното отделение на карловската болница за месец юли са се родили 20 бебета, а за месец август – 25. Снощи са проплакали още две бебета. Общо дължимото по клинични пътеки към болницата е в размер на около 115 000 лева. На отделението е все по-трудно да продължава да работи, тъй като трудно обслужва родилките.
Днес управителя на болницата д-р Христо Пелев и кмета на Общината д-р Емил Кабаиванов са поканени на УС на Регионалната колегия на БЛС в Пловдив, където ще бъде разглеждано отношението на РЗОК към карловската болница.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Консулството на Саудитска Арабия в Истанбул. 17 октомври 2018 г.
Консулството на Саудитска Арабия в Истанбул. 17 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.