НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 10:55


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: АГ отделението в Карлово получи парите по клиничните пътеки, които бяха отказвани от РЗОК, спорът продължава в съдебната зала

Пловдив: АГ отделението в Карлово получи парите по клиничните пътеки, които бяха отказвани от РЗОК, спорът продължава в съдебната зала

2 Октомври 2018 | 12:12 | Агенция "Фокус"
Пловдив. АГ отделението в МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в Карлово получи парите по клиничните пътеки, които им бяха отказвани от РЗОК в Пловдив. Това съобщи за Радио „Фокус”- Пловдив управителят на болницата д-р Христо Пелев. „Сумата е тази, която сме изработили”, каза д-р Пелев и поясни, че не са изплатили само парите по Наредба 26, касаеща социално слабите родилки, които не са осигурени. „Но тези пари по принцип се дават малко по-късно”, добави д-р Пелев. Той поясни, че парите за 12 клинични пътеки за месеците юни, юли и август са били получени в болницата, въпреки споровете и създадените отношения на болницата с НЗОК, в частност с РЗОК.
Днес спорът продължава в съдебната зала, тъй като за 14.00 часа е насрочено делото на втора инстанция. „Напрежението при нас е голямо, тъй като те не спазват указанието. Най-вероятно и те са под напрежение и затова са решили да изплатят сумата”, каза още д-р Пелев. Засега призивите за оставка на директора на РЗОК Пловдив от тяхна страна не се оттегля.
От болницата в Карлово твърдят ,че няма да оставят нещата, защото тепърва може да се очакват още изненади, ако въпроса не се реши.
По думите на д-р Христо Пелев АГ отделението в Карловската болница работи на пълна пара. За последните два дни са се родили нови 6 бебета, а през последните три месеца новородените са 84.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: АГ отделението в Карлово все още чака пари от РЗОК по клинични пътеки, през това време проплакаха 45 бебета

Пловдив: АГ отделението в Карлово все още чака пари от РЗОК по клинични пътеки, през това време проплакаха 45 бебета

18 Септември 2018 | 14:49 | Агенция "Фокус"
Карлово. АГ отделението в Карлово все още чака пари от Районната здравно-осигурителна каса по 12-те клинични пътеки. Това съобщи за Радио „Фокус” - Пловдив управителят на МБАЛ – Карлово д-р Христо Пелев. Със свое решение РЗОК спря плащания към отделението и то бе заплашено от закриване. Благодарение на солидарния протест на жителите на града Националната здравно осигурителна каса издаде указание, според което дейността на отделението трябва да продължи. Отделението в Карлово спечели и делото, което заведе в Административния съд на първа инстанция. „Въпреки това РЗОК Пловдив изчаква решението на съда на втора инстанция, след обжалване, и чак тогава щели да вземат решение как да изплатят парите, което не им прави чест”, коментира д-р Пелев. По думите му те не изпълняват указанието на висшестоящия орган.
През това време в Акушеро-гинекологичното отделение на карловската болница за месец юли са се родили 20 бебета, а за месец август – 25. Снощи са проплакали още две бебета. Общо дължимото по клинични пътеки към болницата е в размер на около 115 000 лева. На отделението е все по-трудно да продължава да работи, тъй като трудно обслужва родилките.
Днес управителя на болницата д-р Христо Пелев и кмета на Общината д-р Емил Кабаиванов са поканени на УС на Регионалната колегия на БЛС в Пловдив, където ще бъде разглеждано отношението на РЗОК към карловската болница.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс. Мюнхенска конференция по сигурността. 16 февруари 2019 година
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс. Мюнхенска конференция по сигурността. 16 февру...

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.