Движение за права и свободи избра Светли петък за представяне на кандидатската си листа във Враца. След водосвет, отслужен в църквата "Св. Николай“, членове и симпатизанти на партията се събраха в голямата зала на Регионалния исторически музей, за да дадат официален старт на предизборната надпревара. Водачът на листата Валентин Тончев сподели, че е впечатлен от красотата и богатата история на Враца.

"Област Враца, разположена в сърцето на България, е не само географски център на Европа, но и културен и исторически кръстопът. Градът на Ботев е стожер на българщината и за мен е чест да водя листата на ДПС в 6-и МИР Враца.

Последните няколко години видяхме политически експерименти, провеждани от политически ентусиасти. Откроиха се два типа партии – тези, които се държат като агитка на футболен отбор от една страна, а от друга – ДПС, която с разум и отговорност не спира да търси решения на поставените от хората проблеми.

И на тези избори ДПС поставя конкретни и измерими предложения, насочени към обновлението на регионите, държавата и Европа. Всички тези мерки са част от стълбовете на националната доктрина на ДПС "Бъдещето на България са българските граждани!“ – единственият стратегически документ, разработен от партия за тези избори.

Днес област Враца е място, където се преплитат минало, настояще и бъдеще. Тук можете да се насладите на красотата на автентичната българска природа, на заедно с хората има потенциала да се превърне в истински икономически и културен европейски център“, каза в словото си Валентин Тончев.

Областният председател на ДПС – Враца и втора в листата Каролина Кьолер обясни, че не случайно е избран именно днешния ден за откриване на кампанията.

"Днес е денят на Света Богородица – Живоприемни източник. Този християнски празник е свързан с човешката вяра, здраве и изключителната сила на Божията майка.

Благодаря на всички вас, че уважихте нашата покана и сте тук, за да дадем заедно старт на предизборната кампания!

Политическа партия ДПС винаги е имала ясни и последователни позиции. ДПС е предвидима, диалогична и отговорна партия, която си дава сметка, че когато политиците се отделят от хората и заживеят своя забързан парламентарен живот, всъщност губят най-ценния си източник на сила.

Затова партия ДПС тръгва на тези избори ЗАЕДНО С ХОРАТА! Хората във всеки град, във всяко село, във всяка махала. Там са истинските проблеми, там се намират и истинските решения.

На тези избори ДПС – Враца тръгва с нов водач, с доста обновена кандидатска листа и считам, че тази промяна ще бъде оценена позитивно от нашите избиратели.

Нека в трудната борба на идеи и ценности в предстоящата кампания да преодолеем себе си, различията си и да търсим общия успех. В името на младите и бъдещето на страната ни!“, каза в обръщението си Каролина Кьолер.