Най-старото и най-голямото видинско училище "Цар Симеон Велики" отбеляза днес 142 години от създаването си. По традиция  празникът започна с посрещане на знамето на училището и издигане на флага на Република България под звуците на националния химн, предаде репортер на "Фокус". 

Директорът на учебното заведение Ирена Гъркова, награди с грамоти изявени ученици, постигнали значими успехи на регионални и национални олимпиади, състезания и конкурси.

По традиция празничната програма завърши с карнавал на приказните герои за учениците от началния курс, рецитал от стихове и песни, представяне на ученически творчески проект " Любовта в поезията“.

Средното училище по изкуствата "Св.св. Кирил и Методий“ също отбеляза своя патронен празник -11 май – Ден на Светите равноапостоли и просветители. Пред дървената скулптура на братята Кирил и Методий в двора на учебното заведение пред ученици, учители, родители и гости възпитаниците на училището показаха своите творчески заложби в различните области на изкуството.   

Изявите, посветени на Деня на Светите братя и патронния празник на СУ "Св. св. Кирил и Методий“ завършиха тази вечер с тържествен концерт във видинския Драматичния театър.

През 2025 г. СУ "Св. св. Кирил и Методий“ във Видин ще отбележи 140-годишнината от своето създаване.