Украинският военно-аналитичен ресурс DeepState разпространи ексклузивни кадри от боевете в района на селището Соловьово, споделено от бойците на 47-ма ОМБр на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

"На тези кадри можете да гледате един от ежедневните епизоди на отблъскване на нападението на московчани в района на Соловьово. И тук всеки има възможност да съзерцава малките моменти от голямата битка в района на Очеретино, превърнали се в рутина за украинските военни“, обясняват анализаторите.

На кадрите е уловен щурм на руснаците, при който те използват три единици техника и група пехота. Първо в селото влиза руски танк Т-90М, който е посрещнат с удари от техника на "американската демокрация“ и FPV дронове. Машината "символично спря край жълто-синята табела“.

"По това време група пехота също влиза в селото за по-нататъшно укрепление, което отначало вървеше като по плажа, а след това, като видя дроновете отгоре, ускори. В селото започва да действа артилерия“, продължават с обясненията анализаторите.

"След известно време в щурма се включи още един танк Т-90М, който след влизане в селото получи две попадения, но за съжаление остана в движение. След като симулира "нападение“, той се обърнал на 180 градуса и започна да отстъпва. В това време на помощ идва трети танк, но на входа е пресрещнат от артилерия и затова и той внезапно променя решението си. И двата танка отстъпиха, но бяха настигнати от дронове“, пишат още от DeepState.

"Така завърши поредната неуспешна атака на московчани, но такива атаки стават постоянно. И всички виждат с какви усилия нашите бойци застават в защита на страната ни“, обобщават военните анализатори.