Наддаването за салфетката на Лионел Меси започна в сряда. Върху нея футболният клуб Барселона обещава да подпише с 13-годишния Меси, който впоследствие се превърна в един от най-великите играчи, съобщават от Reuters.

Салфетката беше подписана през декември 2000 г., когато Карлес Рексач - тогавашният спортен директор на Барселона, се съгласи с агента Орасио Гаджиоли да привлече аржентинския тинейджър, който стана най-добрият голмайстор на клуба за всички времена.

Наддаването за ценната хартийка, описана от аукционна къща Bonhams като "синьо мастило върху стандартна испанска восъчна салфетка", стартира от 220 000 паунда (4,824.00), според уебсайта на акционерите.

Онлайн продажбата затваря на 17 май. Очаква се салфетката да се продаде за сумата между 300 000 и 500 000 паунда.

"Салфетката никога не е била правно обвързваща, но емоционално представлява началото на дълбока връзка между Меси и Барселона", каза главният маркетингов директор на Bonhams Марк Сандс.

Меси помогна на Барселона да спечели 35 титли, участвайки в над 780 мача и отбелязвайки почти 680 гола. Аржентинецът напусна Барселона през 2021 и сега играе за Интер Маями.

"Ако обичате футбол, ще знаете всичко за Лео Меси и ще разберете, че той предопредели съдбата на футбола поколения напред", казва Сандс.