В четвъртък вечерта Израелските отбранителни сили обстреляха един от районите на град Рафа в южната част на Ивицата Газа, предава Reuters.

Според данни на властите на Израел в резултат на атаката е бил ликвидиран командир на подразделение на "терористична групировка“.

Високопоставен израелски служител обяви късно в четвъртък, че последният кръг от непреки преговори в Кайро за прекратяване на боевете в Газа е приключил и Израел ще продължи операцията си в Рафа и други части на Ивицата Газа по план.

Съобщава се, че най-малко 12 души, включително жени и деца, са убити в резултат на въздушен удар срещу две къщи в квартал Сабра в Рафа.

Според агенцията сред загиналите са старшият командир на бригадата "Ал Муджахидин“ и семейството му, както и семейството на друг лидер на групировката, лекари, роднини и други членове.

Израел твърди, че бойци на ХАМАС се укриват в Рафа, чието население е нараснало със стотици хиляди за сметка на жителите на Газа, бягащи от бомбардировките, превърнали голяма част от анклава в развалини, коментира медията.