Временно затварят кухнята в детска градина "Елица" заради съмненията за хранително натравяне. Ръководството на детска градина в Сливен информира кмета за случая. Става дума за детска градина "Елица“ с яслени групи, където 48 деца от общо 268, от различни групи, са със стомашни болки и повръщане. Това се е случило постепенно на 8 май, след хранене на децата с печен сандвич с яйце и сирене. Храната се приготвя на място в кухнята на детската градина.

Сезирани са отговорните институции – Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ и местната структура на Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/.

Специалистите са взели проби от всички работни плоскости на кухненския блок, от храната, натривки от ръцете на персонала. Съставени са констативни протоколи и до вторник се очакват резултати от всички проби. БАБХ издаде заповед за затваряне на кухнята до излизане на резултатите.

Директорът на детската градина Надя Стоянова ще информира родителите, за да установи кои от тях ще имат възможност да не изпращат децата в детската градина в началото на следващата работна седмица.

Ще бъде сформирана сборна група, която да поеме децата, които нямат възможност да останат в домовете си. По разпореждане на кмета Стефан Радев храна за децата от сборната група ще бъде приготвена в друга кухня и ще бъде осигурена в детска градина "Елица".