Надяваме се на един пълен положителен резултат. Детенцето става, може да се движи. Всичко е обратимо, надяваме се, че всичко ще приключи с добър резултат. Това заявиха на брифинг пред журналисти директорът на "Пирогов" Валентин Димитров и единият от лекуващите лекари на 2-годишното дете от Враца, което беше простреляно в главата, предаде репортер на "Фокус"

Както съобщихме по-рано, детето бе изписано днес

"Хубавата новина е, че един нещастен случай с едно малко дете, който можеше да завърши трагично, завършва с положителен резултат. Изписваме детето от болницата в добро общо състояние, с възможност да бъде прибрано в семейството си", заяви Димитров.

Детето ще има нужда от продължаваща терапия, за да може да се компенсират дефицитите му вследствие на тази травма, заяви директорът на "Пирогов". Той обясни обаче, че е нормално след такъв тежък инцидент. 

Двегодишното прекарало месец в болницата: "Беше в детска реанимация, после претърпя нервно-хирургична операция поради това, че самото естество на травмата беше рядко срещана - две за девет години". 

"Благодарение на блестящата работа на хората, това дете има бъдеще!", категоричен бе директорът на лечебното заведение.