НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:29


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Министър Валентин Радев, кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов и кметове от областта обсъдиха мерки за повишаване на сигурността (ОБЗОР)

Министър Валентин Радев, кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов и кметове от областта обсъдиха мерки за повишаване на сигурността (ОБЗОР)

23 Март 2018 | 18:33 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов бе домакин на среща между министъра на вътрешните работи Валентин Радев и кметове и кметски наместници от областта. Акцентът на форума, който се проведе в зала „22 септември“ бе повишаване на сигурността, както в градовете, така и в малките населени места. По време на срещата бе обсъдено намерението на кмета д-р Камбитов за изграждане на цялостно видеонаблюдение в Благоевград. Министър Радев поясни, че монтирането на камери е сред основните механизми, който ще намали престъпността и необходимостта от осигуряване на по-голям човешки ресурс, отговарящ за спазването на реда. Беше дискутирана и възможността, в случай на необходимост, да бъдат пренасочвани полицейски служители от едно място на друго. Министър Радев и кметовете, участващи в срещата се обединиха около факта, че комуникацията между институциите е на добро ниво. Във връзка състоянието на пешеходните пътеки в Благоевград, кметът Камбитов коментира, че няма постъпили предписания, но в случай че бъдат направени такива, Общината ще изпълни всички изисквания, за да бъде подобрена пътната обстановка в града. С пропуски в работата на служителите от „Аерогара София“ определи случая с непроверените пътници, пристигнали с полет от Франция министърът на вътрешните работи Валентин Радев, относно образуваната проверка за дисциплинарни нарушения на служители от ГКПП „Аерогара София“. По думите му българската граница се определя като най-добре пазена, а и ние председателстваме Съвета на ЕС и като се случи нещо такова всички се фокусират върху страната ни. Той припомни, че терористите при атентата в Париж не са били сирийци, а родени във Франция. Радев коментира още, че този случай на „Гранична полиция“ не е първият. Той информира, че целият самолет не е бил проверен и е назначена проверка. Ще бъде проверено кой е виновен, защото цялата тази ситуация е притеснителна. На въпрос дали министър Радев ще приеме оставката на директора на ГД “Гранична полиция“, ако той я подаде, Радев каза, че ще си помисли.
Лора КАЛЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Валентин Радев: Ще намалим битовата престъпност с поставяне на още камери за видеонаблюдение

Министър Валентин Радев: Ще намалим битовата престъпност с поставяне на още камери за видеонаблюдение

23 Март 2018 | 17:12 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Ще намалим битовата престъпност с поставяне на още камери на видеонаблюдение. Това каза в Благоевград министърът на вътрешните работи Валентин Радев, след среща с представители на местната власт в областта, предаде репортер на Радио „Фокус“-Пирин. „Повече камери и повече наблюдение, като тези устройства са скъпоструващи. Цялата информация ще отива в ОДМВР-Благоевград. Хубаво е и в малките населени места да бъдат поставени камери. Където трябва да бъдат поставени и ще ги има, като ние ще помогнем финансово, не само местната власт“, заяви министър Радев.
По думите му там, където има нужда от полицейски служители, ще бъдат командировани такива. „Това е първата стъпка, ако става дума за кратко. Ако искаме да потиснем престъпността или има нещо, което е по-дългосрочно, тогава ще увеличим щата“, каза Радев. Той посочи още, че не е против частно охранителните фирми да охраняват малки населени места.
Лора КАЛЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Валентин Радев: В сряда ще бъдат получени нови автомобили за „Гранична полиция“

Министър Валентин Радев: В сряда ще бъдат получени нови автомобили за „Гранична полиция“

23 Март 2018 | 17:01 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Редица особености на област Благоевград бяха обсъдени на днешната среща. Това каза в Благоевград министърът на вътрешните работи Валентин Радев, след среща с представители на местната власт в областта, предаде репортер на Радио „Фокус“- Пирин. По думите му е имало критики относно справянето с битовата престъпност, но общите впечатления са, че служители обикалят, като на много места е изявено желание да бъде увеличен броят им. „Бройките няма как да бъдат увеличени директно, има интерактивна карта на цялата държава къде има повече престъпен контингент и там се увеличава. Това е работа на професионалното ръководство да ми предложат къде да бъдат увеличени или намалени бройките“, заяви Радев. По думите му кметовете са пожелали и автомобили с повишена проходимост. „Ще направим каквото можем в рамките на бюджета, който имаме. В сряда ще бъдат получени нови автомобили, които ще са за „Гранична полиция“, посочи Радев.
На срещата е бил зададен въпрос дали може да бъде раздадено оръжие на всички кметове. „Това няма как да се случи. 320 000 цеви имаме в България, а кметовете не са някаква друга извадка. Няма как кметът да стане и местен шериф“, каза министър Радев.
Лора КАЛЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Двама души загинаха при стрелба в Торонто. 23 юли 2018 г.
Двама души загинаха при стрелба в Торонто. 23 юли 2018 г.

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.