НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:41


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

 Криста Механджийска: Програмата „Еразъм+“ дава възможност на младежите между 13 и 30 години да участват в различни обмени

Криста Механджийска: Програмата „Еразъм+“ дава възможност на младежите между 13 и 30 години да участват в различни обмени

20 Юни 2019 | 14:24 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Програмата „Еразъм+“ дава възможност на младежите между 13 и 30 години да участват в различни обмени. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Криста Механджийска, доброволец от Благоевград. Тя коментира въпроса свързан с необходимите условия за включване в програмата. „Еразъм+“ предоставя много възможности като условията са различни за различните проекти. Един от обмена е в рамките между една седмица и 21 дни да се събират младежи на тяхната възраст в определена държава и да коментират дадена тема. Така те обменят опит и мнение по конкретния въпрос“, посочи Криста Механджийска. По думите й програмата дава възможност и да се учи в чужбина в рамките на един семестър. „При този случай човек има възможност да бъде студент в чужд университет и да натрупа допълнителен опит. Различните възможности, които програмата предоставя имат различни изисквания“, каза още Криста Механджийска.

Денис НИКИФОРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Криста Механджийска: Програмата „Еразъм+“ дава възможност на младите хора да се обучават и да пътуват в различни страни

Криста Механджийска: Програмата „Еразъм+“ дава възможност на младите хора да се обучават и да пътуват в различни страни

20 Юни 2019 | 13:14 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Програмата „Еразъм+“ дава възможност на младите хора да пътуват, да се развиват и заедно с това да виждат света около себе си. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Криста Механджийска, доброволец от Благоевград. Тя посочи, че е важно да се отбележи, че програмата дава тези възможности напълно безплатно. „Това улеснява младежите, тъй като не трябва по никакъв начин те да се ангажират финансово. Най-хубавото нещо в програмата е, че човек успява да научи и да придобие нови знания и умения, които не са само в сферата на образованието и обучението, а са в най-различни аспекти. Смятам, че програмата „ Еразъм+“ дава възможности на хората за цял живот“, посочи Криста Механджийска. Тя коментира и въпроса, свързан с пътуванията благодарение на тази програма. „Чрез младежкия обмен успях да отида в най-малко 10 държави. Посетих Тунис, Италия, Финландия и други. Смея да кажа, че ако не беше програмата едва ли бих посетила и видяла тези държави. Участвам в проекти, вече може би четири години, и всички тези участия ме развиха като човек и като личност. Пътуванията ме отвориха към света, научих се да изказвам мнението си без страх и притеснение, че това изказване би било прието като грешно или неправилно. Благодарение на програмата „Еразъм+“ срещнах много приятели в много страни“, допълни Криста Механджийска.

Денис НИКИФОРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Протести срещу уволнението на кюрдските кметове в Диарбекир, Турция. 21 август 2019 г.
Протести срещу уволнението на кюрдските кметове в Диарбекир, Турция. 21 август 2...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.