НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:08


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Евродепутатът Момчил Неков: Ако не се направи нов баланс на субсидиите, до няколко години зеленчукопроизводството в България ще фалира

Евродепутатът Момчил Неков: Ако не се направи нов баланс на субсидиите, до няколко години зеленчукопроизводството в България ще фалира

21 Май 2018 | 18:58 | Агенция "Фокус"
Благоевград.Ако не се направи нов баланс на субсидиите, до няколко години зеленчукопроизводството в България ще фалира. Това каза Момчил Неков, евродепутат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент, по време на дискусия в Благоевград, предаде репортер на Радио „Фокус“-Пирин. „5 държави членки изразиха позиция за директните плащания. Искам да попитам защо министъра на земеделието не изрази позиция за изравняване на директните плащания. 3 от тези държави - Литва, Латвия и Естония са „за“ това да се увеличат директните плащания, а в същото време България предлага намаляване на директните плащания с 1%. 80% от субсидиите в България отиват в зърнопроизводителите и тук автоматично си отговаряме на въпроса защо нямаме растениевъдство и зеленчукопроизводство“, посочи Момчил Неков. Евродепутатът допълни, че трябва да се помогне на планинските производители да промотират на пазара, защото при тях инвестициите са още по-малко. По думите му, по-трудното е да се диагностицира точния проблем в региона, отколкото да се разреши. „Много от проблемите са общи и ние трябва да намерим адекватно решение за тях в перспектива. От тази гледна точка ние трябва да сме постоянно с хората. Продължавам с кампанията "Да защитим българския вкус и качествените храни", както и да представяме интересите на младите“, каза още Момчил Неков.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Провежда се обсъждане на актуални теми и въпроси, свързани с Европейския съюз

Благоевград: Провежда се обсъждане на актуални теми и въпроси, свързани с Европейския съюз

21 Май 2018 | 18:16 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Обсъждане на актуални теми и въпроси, свързани с Европейския съюз, се провежда в Благоевград, предаде репортер на Радио „Фокус“ Пирин. Сред организаторите на дискусията е Бюрото на Европейския парламент. На събитието се обсъждат въпроси, свързани с европейски програми за насърчаване на земеделски производители и възможностите за развитие на алтернативно земеделие; отпускането на допълнителни субсидии за отглеждането на редки породи животни; възможностите за изравняване размера на субсидиите за подпомагане на земеделието във всички държави членки; възможностите за кандидатстване по програми за ремонтиране на пътищата от общинската мрежа; отпускането на средства за възстановяване на храмове – паметници на културата.
Официални гости на дискусията са част от българските членове на ЕП Андрей Новаков (ЕНП), Светослав Малинов (ЕНП), Георги Пирински (С&Д), Момчил Неков (С&Д) и Ангел Джамбазки (ЕКР). На обсъждането също така присъстваха представители на Общинска администрация-Благоевград, общественици, студенти и граждани.

Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Започна ежегодният хадж на мюсюлманите по света. 19 август 2018 година
Започна ежегодният хадж на мюсюлманите по света. 19 август 2018 година

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.