НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 15:32


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Евродепутатът Момчил Неков: Ако не се направи нов баланс на субсидиите, до няколко години зеленчукопроизводството в България ще фалира

Евродепутатът Момчил Неков: Ако не се направи нов баланс на субсидиите, до няколко години зеленчукопроизводството в България ще фалира

21 Май 2018 | 18:58 | Агенция "Фокус"
Благоевград.Ако не се направи нов баланс на субсидиите, до няколко години зеленчукопроизводството в България ще фалира. Това каза Момчил Неков, евродепутат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент, по време на дискусия в Благоевград, предаде репортер на Радио „Фокус“-Пирин. „5 държави членки изразиха позиция за директните плащания. Искам да попитам защо министъра на земеделието не изрази позиция за изравняване на директните плащания. 3 от тези държави - Литва, Латвия и Естония са „за“ това да се увеличат директните плащания, а в същото време България предлага намаляване на директните плащания с 1%. 80% от субсидиите в България отиват в зърнопроизводителите и тук автоматично си отговаряме на въпроса защо нямаме растениевъдство и зеленчукопроизводство“, посочи Момчил Неков. Евродепутатът допълни, че трябва да се помогне на планинските производители да промотират на пазара, защото при тях инвестициите са още по-малко. По думите му, по-трудното е да се диагностицира точния проблем в региона, отколкото да се разреши. „Много от проблемите са общи и ние трябва да намерим адекватно решение за тях в перспектива. От тази гледна точка ние трябва да сме постоянно с хората. Продължавам с кампанията "Да защитим българския вкус и качествените храни", както и да представяме интересите на младите“, каза още Момчил Неков.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Провежда се обсъждане на актуални теми и въпроси, свързани с Европейския съюз

Благоевград: Провежда се обсъждане на актуални теми и въпроси, свързани с Европейския съюз

21 Май 2018 | 18:16 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Обсъждане на актуални теми и въпроси, свързани с Европейския съюз, се провежда в Благоевград, предаде репортер на Радио „Фокус“ Пирин. Сред организаторите на дискусията е Бюрото на Европейския парламент. На събитието се обсъждат въпроси, свързани с европейски програми за насърчаване на земеделски производители и възможностите за развитие на алтернативно земеделие; отпускането на допълнителни субсидии за отглеждането на редки породи животни; възможностите за изравняване размера на субсидиите за подпомагане на земеделието във всички държави членки; възможностите за кандидатстване по програми за ремонтиране на пътищата от общинската мрежа; отпускането на средства за възстановяване на храмове – паметници на културата.
Официални гости на дискусията са част от българските членове на ЕП Андрей Новаков (ЕНП), Светослав Малинов (ЕНП), Георги Пирински (С&Д), Момчил Неков (С&Д) и Ангел Джамбазки (ЕКР). На обсъждането също така присъстваха представители на Общинска администрация-Благоевград, общественици, студенти и граждани.

Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Зоран Заев след гласуването в македонския парламент. 21 октомври 2018 г.
Зоран Заев след гласуването в македонския парламент. 21 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.