Ръководството на Ботев Пловдив изпрати официална писмо до Българския футболен съюз с молба полуфиналите за Купата на България срещу ЦСКА да бъдат ръководени от чуждестранни рефери. "Канарчетата" гостуват в София на 17 април, а реваншът в Пловдив е на 1 май.

Двата отбора се изправиха един срещу друг в последния кръг на Първа лига, като "червените" спечелиха с 4:0. Ден по-късно капитанът Ивелин Попов публично изрази възмущението си от главния съдия Ивайло Стоянов, а вчера и ръководството на Ботев пусна видео с греши отсъждания в техен ущърб.

Ето какво написаха от Ботев Пловдив:

"Уважаеми Ботевисти,

ПФК Ботев поиска официално от БФС предстоящите полуфинални срещи от турнира за Купата на България, в които един срещу друг ще се изправят отборите на Ботев и ЦСКА-София, да бъдат ръководени от чуждестранни рефери.

Всички ние видяхме тенденцията и грубото погазване на правилата при последната ни среща за първенство с отбора на ЦСКА-София, като желаем това да не се повтаря никога повече.

Вярваме, че честната игра е най-важното в идващите футболни битки, а за тази цел факторът "съдийство“, като дългогодишен проблем в българския футбол, трябва да бъде елиминиран.

Нека по-добрият отбор продължи!

С уважение,

Ръководството на ПФК Ботев