Балкан Ботевград може да започне партньорство с шампиона Лудогорец. Това намекна треньорът на отбора от Югозападната Трета лига Иван Редовски.

Двата състава се срещнаха по-рано днес на 1/16-финал в турнира за националната купа и Лудогорец победи с 4:0. Балкан се състезава в Югозападната Трета лига и в момента заема 6-о място, но пък изостава с 19 точки от лидера Миньор Перник.

Разговори са проведени на най-високо ниво и одобрение за подобно нещо е дал и собственикът на разградчани Кирил Домусчиев. Предвид факта, че Лудогорец има втори и трети отбори, които играят във Втора и в Трета лига, тимът от Ботевград най-вероятно ще бъде нещо като изнесена школа за селекция и база за обиграване на някои футболисти, за които няма място във формациите в Разград.

"Доволен съм от момчетата. Няма какво да коментирам самия мач спортно-технически. Ние знаем къде е Лудогорец, знаем и ние къде сме. За да расте Балкан, трябва да има помощ. Възможно е да започнем партньорство с Лудогорец. Вече съм говорил със спортния им директор Георги Караманджуков. С него се познаваме още от времето, когато бях футболист на Родопа Смолян, и ми каза, че ще се отзоват. Ще видим как ще продължи тази идея", обясни Редовски.