Заслужена победа в труден мач с много борба и тичане. Поздравления за момчетата, които спазиха тактическата дисциплина до последно. Спазихме плана в защита. Нещата стояха много добре и мисля, че заслужавахме да победим. Това коментира треньора на Спартак Васил Петров след победата на тима над Крумовград.

В мач от 1/16-финалите на турнира за Купата на България Спартак победи като домакин елитния Крумовград с 1:0.

"Не знам до колко ни върви за Купата. Имахме един мач срещу Лудогорец под мое ръководство, когато също играхме много добре, победиха ни с дузпа – каза още Петров. - Доволен съм, да. Победихме силен отбор от Първа лига и това може само да ни радва. Концентриран съм върху играта на момчетата, всеки ден да израстват, да се подобрява играта във всички фази и отборът да има ясна визия.

Имаме доста проблеми откъм контузени. Според мен имаме лек проблем  тренировъчния терен. Налагаше се да тренираме на други места. Сменяхме и изкуствен терен. Изиграхме и 2-3 мача на хубави терени. Получават се контузии. Надявам се момчета да се оправят и да сме в пълен състав. Доволен съм от отношението на момчетата. Изграждаме хубав колектив и с някои действия ми подсказват, че нещата вървят положително. Благодаря на феновете.

Мисля, че момчетата трябва да имат самочувствие. Някои от тях са взети за бързо завръщане в Първа лига и за изграждане на гръбнак. Знам, че повечето са със сериозно самочувствие и визитка. Сигурно победата ще се отрази положително, ще има настроение и трябва да продължи да работим“.