В сряда, 28 февруари, Пирин гостува на Хебър в 1/4-финал от турнира за Купата на България. Двубоят е с начален час 14:30. При равенство в редовното време следват продължения и евентуално дузпи. По пътя си до тук Пирин отстрани Вихрен (Сандански) след победа с 1:0 като гост и Ботев (Враца) с победа като домакин след продължения с 2:1. По повод предстоящия двубой в Пазарджик старши треньорът Олександър Бабич даде интервю за клубния сайт, в което сподели очакванията си.

"Тренираме в отлично настроение след победата, която спечелихме във Враца в миналия кръг. Момчетата работят здраво. Имаме двама-трима с контузии, но нищо сериозно. Разбира се, дано така останат нещата и след последната тренировка (б.р. във вторник следобед). Извън плановете остават трайно контузеният Илиан Костов, който не е ясно дали скоро ще може да се включи в тренировъчния процес, както и наказаният, заради двата жълти картона в мача с Ботев Аймен Суда.

Гледахме няколко двубоя на Хебър. Те са добър отбор с отличен треньор, показаха голям характер при победата в края на мача им с Локомотив (Пловдив). Не смятам, че това, че са домакини в предстоящия мач ще им даде особено предимство. Знаем, че нашите фенове ще ни подкрепят. Това е турнирен сблъсък, а шансовете в този случай са 50 на 50. Трябва да преследваме нашата цел и да бъдем непримирими.

Имам опит от участие на полуфинал в турнира за купата на Украйна с Мариупол, когато отпаднахме на дузпи от Ворскла, бяхме само на крачка от финала (б.р. сезон 2019-20). Сега се надявам с Пирин да имаме по-голям успех. Нужни са здрави нерви, хладнокръвие и търпение.

През първото полувреме на мача с Ботев във Враца спазихме нашия игрови план и от тази гледна точка бях много доволен. Действахме, както бяхме определили да го правим. Сред това, оставайки с човек по-малко трябваше и да импровизираме в някой ситуации. Но бих искал да видя същото себераздаване, дух и дисциплина и в мача с Хебър“, каза Бабич.