Старши треньорът на Янтра (Габрово) - Велислав Вуцов, говори след загубата на неговия тим от Славия. "Габровци" загубиха домакинството си на "белите" с 4:1 в последен 1/16-финал то турнира за Купата на България.

"Резултатът е такъв, какъвто е. Ние не може да го коментираме дали е реален, или нереален. В първите 60 минути бяхме равностойни, след това бяхме надиграни. В първенството се надиграхме сами срещу Спартак Варна, днес стана същата история. Днес станахме жертви на индивидуални грешки. Допуснахме голове, които са детската градина. Главно действащо лице беше главният съдия, който показа чудеса от храброст. Не случайно мачът не се дава по телевизията, за да се направи това издевателство, което се направи. На нас вече явно ни стана навик – да идват в Габрово хора, които не могат, въпреки че този го знам, че може. Това си е изнасилване насред Габрово, нормална работа. Ако Загорчич беше взел свирката, или шефът на фен клуба на Славия беше взел свирката, щеше да го е повече срам, щеше да е малко по-реален. Фалове, нарушения, картони, обидно ми е. Тези неща не са случайни. Обидно ми е да коментирам защо на всеки мач се вика "Оставка“. Последните минути на нас или не ни стигнаха силите, или се предадохме. И класата ни не е това, което трябва. Неща, които тренираме и говорим, не се изпълняват. Изключителна неизпълнителност. Явно, че трябва да се работи много в тази насока. Днес им казах, че ще спечели този отбор, който спечели първа и втора топка. Трябва да не спиш, да не дремеш, да не гледаш, за да вземеш първа и втора топка“, каза Вуцов след края на мача в Габрово.

"Получих само жълт картон в днешния мач, защото се научих да си контролирам нервите. Съдийството беше безобразно, отвратително и тотално в наш ущърб. Не са грешки, той ни уби, по едно време, като стана 1:1, мислих, че той ще влезе в наказателното ни поле да му центрират да вкарат гол. Ако Заги или Гошо Петков бяха взели свирката, нямаше да има толкова грешни решения. Първият гол, 90% ви гарантирам, че няма фал, но ако има, е 5 метра по-напред. Не съм обиждал. Репликирах го, защото мислех, че това е издевателство над отбора. Той е човек на един наш съгражданин, който дойде и ни уби. Този наш съгражданин бял ден няма да види. Омръзна ми да ни убиват и одират насред Габрово. Работи ти с тези патерици и да знаеш, че идват да те убият“, каза треньорът на Янтра за съдията на мача.