Старши треньорът на Ботев (Пловдив) - Душан Керкез, коментира триумфа в турнира за Купата на България след победа с 3:2 над Лудогорец на финала.

"Затова футболът е най-великият спорт. Поздравления за Лудогорец за сезона, за моя колега Георги Дерменджиев. Беше голямо предизвикателство да играя срещу него, защото той има много опит. Огромни поздравления за моите играчи и за феновете, които ни подкрепиха в това време. Може би е написано някъде, че Купата е за нас. Това беше като европейски мач", започна Керкез.

"Те пропуснаха положения. Искахме да държим повече топката, защото те не обичат, когато не я владеят. В някои моменти страдахме. Знаехме, че моментът ни ще дойде. Може би имахме късмет. Моите играчи бяха смели".

"Не е лесно да играеш срещу отбор, който има колко мача в Европа. За тях това е нормално. За някои от нас бяха първи такива двубои. Трябва да надградим. Много емоции. Много съм щастлив", добави той.

"Знаем, че са 12-ия ни играч. Когато са по този начин не можем да загубим. Да, за нас приключи сезона. Ще играем рано. Трябва да починем и да почнем по-рано подготовка", допълни Керкез.