Столичната дирекция на вътрешните работи обяви мерките за охрана на обществения ред и безопасността на движението в столицата във връзка с предстоящата футболна среща-финал за "Купа България" на 15 май /сряда/ от 19 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на реда в столицата и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно-пропускателни пунктове около спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на мача.

Предприети са стриктни мерки за недопускане на зрители, които имат наложена  забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. Ангажимент по охраната на спортната среща има  частна охранителна фирма, чиито задачи са да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост. 

За да бъде избегнато струпване, поради детайлните и строги проверки,  приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 17 часа.

Създадена е организация моторните превозни средства, превозващи феновете на "Лудогорец" да паркират пред сектор "Г" на стадиона. За привържениците на  "Ботев"  Пловдив" е предвидено да паркират на следните места:

Обособени джобове на бул. "Христо и Евлоги Георгиеви" в участъка между бул."Драган Цанков" и ул."Гурко", бул. "Кирил Видински" в участъка между Семинарията и бул. "Драган Цанков" и на бул. "Драган Цанков" в участъка между телевизионната кула и бул. "Христо и Евлоги Георгиеви". При необходимост движението в изброените локации ще бъде поетапно спирано и възстановявано.

СДВР призовава посетителите да се въздържат от  противообществени  прояви преди, по време и след провеждането на спортното събитие.

Във връзка с футболната среща е възможно да възникне временно затруднение на движението в централната градска част.