Вратарят на Ботев Пловдив Хидайет Ханкич беше много щастлив след класирането на тима си за финал в турнира за Купата на България по футбол. "Канарчетата" победиха и в реванша ЦСКА, а стражът на пловдивчани беше един от най-добрите в днешния двубой за домакините. 

"Борихме се като отбор, дадохме всичко от себе си днес. С тази енергия на пълния стадион нямаше как да загубим. Беше интензивно. Дадохме всичко от себе си за Ботев и заслужихме победата.

След първия мач в София Митко Тонев беше на трибуните и ми каза, че ако вкараме ранен гол всичко ще приключи. Ние го вкарахме и знаех, че нещата ще отидат в наша полза. Така че, да беше ключов ранният гол.

Не знам какво да кажа за феновете. Безмълвен съм. Целият стадион започна да пее и аз настръхнах. Мисля, че всички така се чувстват. С този треньор (Душан Керкез) всичко е невероятно. Никога не съм се чувствал толкова добре. Накрая на мача веднага отидохме да му честитим рождения ден (на Керкез). Знаехме, че ще даде всичко за нас. Никой не знае през какво минахме като обем за работа и това е подарък за неговия рожден ден. Най-доброто, което ми се е случило през последните три години е Душан и екипът му.

Странно е да го кажа, но сме приятели с останалите вратари в отбора. Взимаме максимума един от друг. Сходни характери сме. Работим заедно.

Днес празнуваме, след това ще поспим, след това трябва да се фокусираме. Искаме и да сме на седмото място. 15-20 хиляди фенове от Пловдив да са в София. Време е за празненства“, заяви Ханкич.