Финалът за Sesame Купа на България между отборите на ПФК Лудогорец Разград и ПФК Ботев Пловдив ще се проведе на 15 май (сряда) от 19:00 часа на стадион "Васил Левски“ в София.

В деня на мача, след 12:00 часа, ще бъдат отворени билетните каси на стадион "Васил Левски“, които се намират на ул. ген. Йосиф Гурко и тези на кръстовището на бул. Евлоги Георгиев и бул. Граф Игнатиев.

Вратите на Национален стадион "Васил Левски“ ще бъдат отворени за привърженици в 17:00 часа.

Привържениците на ПФК Ботев Пловдив ще бъдат настанени в Сектори Б и В, а тези на ПФК Лудогорец в Сектори А и Г.

Проверката на валидността на билетите ще бъде осъществявана от електронни четци осигурени от компанията разпространител.

За малолетни лица ще бъде необходимо попълването на декларация от пълнолетен придружител.

ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА ПАРКИРАНЕ НА МПС

Българската професионална футболна лига създаде допълнителна организация като осигури и заплати зона за паркиране за привържениците от Пловдив.

Ще могат да бъдат използвани обособените джобове на бул. Евлоги и Христо Георгиеви в участъка между бул. Драган Цанков и ул. Гурко.

За паркиране ще се използва ул. Кирил Видински между бул. Драган Цанков и Семинарията.

Също така ще може да се паркира в дясната лента на бул. Драган Цанков в посока от Телевизионната кула до кръстовището на ул. Кирил Видински.

Дясната лента на бул. Драган Цанков в посока от Телевизионната кула до кръстовище на ул. Кирил Видински.

Моторни превозни средства, превозващи фенове на ПФК Лудогорец, ще могат да паркират пред сектор Г на стадиона.

При необходимост движението в изброените локации ще бъде поетапно спирано и възстановявано.

Във връзка с футболната среща е възможно да възникне временно затруднение на движението в централната градска част.

МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ

На изградени контролно-пропускателни пунктове около спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на мача. Предприети са стриктни мерки за недопускане на зрители, които имат наложена забрана за посещение на спортни мероприятия.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи/огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. Ангажимент по охраната на спортната среща има частна охранителна фирма, чиито задачи са да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

Расистките скандирания, както и използването на лазери по трибуните по време на мача е абсолютно забранено.