Данило Дончич, старши треньор на Локомотив (София), беше разочарован от отпадането на "столичните железничари" от турнира за Купата на България по футбол. 

Локомотов падна като домакин от втородивизионния Спартак (Варна) след изпълнение на дузпи с 1:4, като редовното време и продълженията завършиха 0:0.

"Преди мача знаехме, че Спартак Варна е добър отбор с качествени футболисити, който играе добър футбол, за А Група. Знаехме, че те ще се затворят и ще опитат да ни накажат на контраатака. Първото полувреме го проспахме. Влязохме в ритъма на Спартак Варна, които искаха да мине времето. Второто полувреме влязохме добре, играхме бързо и имахме нашите ситуации. Жалко е, че не успяхме да вкараме гол, когато играхме добре. Теренът и времето се смениха, но това не е оправдание, защото това е и за двата отбора. Не успяхме да пробием защитата им. Дузпите са до късмет. Вдигаме главите горе и гледаме напред за първенството“, започна Дончич.

"Не, нямаше подценяване, цяла седмица говорим кой идва тук. В нападение нямаме достатъчно креативни футболисти и днес това се показа. Не успяхме да преодолеем добрата защита на Спартак (Варна) днес“, категоричен беше треньорът на Локомотив.

"Калоян Кръстев не е в най-доброто си състояние и на такъв терен, в такъв мач, не исках да го пускам, защото трудно ще влезе в ритъма на играта. Момчетата, които играха второто полувреме, играха добре. Освен Бруно, който се оплака от контузия, нямаше нужда от смени“, коментира късата си скамейка треньорът.

"Да, този мач ще е друг вид мач. Играем срещу един от най-добрите отбори в България. Тактиката ни ще е друга, подготовката ще е друга. Надявам се бързо да забравим загубата. Искахме да продължим този мач за Купата и тази загуба и да се опитаме следващият понеделник да изненадаме Левски и да вземем точка или да победим“, заяви той за предстоящия мач с Левски.